Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile snelste groeier op Nederlandse markt

T-Mobile Netherlands heeft vandaag de jaarcijfers over 2003 gepresenteerd.  Het klantenbestand is gegroeid met 38%,  wat een  toename van  551.000 klanten betekent. Inmiddels heeft het telecombedrijf ruim 2 miljoen klanten en is daarmee de nummer 3 op de Nederlandse markt.   

Ook de omzet steeg behoorlijk, namelijk met 59%, terwijl  de gemiddelde omzet per gebruiker  toenam met 19%. Hiermee beweert T-Mobile met afstand de snelste groeier op de Nederlandse markt te zijn. T-Mobile Netherlands behaalde over 2003 een zogeheten 'EBITDA positief resultaat' (resultaat voor aftrek van belastingen etc.) van  45 miljoen euro.

Van de T-Mobile bellers heeft 45% een abonnement en is 55% PrePaid gebruiker. Deze abonnees en PrePaid gebruikers zorgden voor een gemiddelde omzet per gebruiker van 37 euro. Die groei is voor een steeds belangrijker deel toe te schrijven aan het gebruik van datacommunicatiediensten, zoals SMS, MMS en t-zones. Toch vindt het bedrijf de groei hiervan nog niet genoeg en streeft naar een verdubbeling van het aantal te versturen mms'jes. In 2003 zouden er 200.000 mms'jes verstuurd zijn.

T-Mobile zag het aantal zakelijke klanten in 2003 sterk stijgen. Over exacte aantallen worden geen uitspraken gedaan. T-Mobile heeft de ambitie om binnen enkele jaren een marktaandeel van 15% te behalen op de zakelijke markt.

T-Mobile biedt consumenten en zakelijke gebruikers steeds meer mogelijkheden om, waar zij willen gebruik te maken van snelle mobiele verbindingen. In 2004 zal T-Mobile het aanbod van zogenaamde WiFi hotspots sterk uitbreiden. Eind 2004 zal T-Mobile de eerste UMTS-diensten aanbieden in Nederland.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie