Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile: ruim 100.000 mobiel internet gebruikers

2 reacties

T-Mobile heeft er vooral veel prepaidgebruikers bijgekregen in het tweede kwartaal. Maar ook het aantal mobiel internet gebruikers (web’n’walk) steeg sterk. Eind juni telde het telecombedrijf 2,638 miljoen klanten. Dat is bijna 11 procent meer dan een jaar geleden, zo maakte T-Mobile vandaag bekend.

Omzet en winst 
Ten opzichte van het eerste half jaar in 2006 steeg de omzet met 6,5% tot 589 miljoen euro in dezelfde periode dit jaar. De gemiddelde omzet per gebruiker bleef vrijwel stabiel op 36 euro. Ongeveer een vijfde deel daarvan komt voor rekening van 'non voice' oftewel dataverkeer. De brutowinst bedroeg 73 miljoen in het tweede kwartaal 2007. Dat is bijna drie keer zoveel dan in dezelfde periode vorig jaar (26 miljoen). 

Mobiel internet 
Het aantal klanten dat via T-Mobile web‘n’walk gebruik maakt van mobiel internet stijgt sterk. Al meer dan 100.000 abonnees maken gebruik van web’n’walk, een reeks flatfee abonnementen waarmee klanten voor een vast bedrag per maand onbeperkt gebruik kunnen maken van mobiel internet.

Heel recent introduceerde T-Mobile ook PrePaid web’n’walk, waarmee prepaidbellers zorgeloos mobiel kunnen internetten voor maximaal 2,50 euro per dag.

In het eerste half jaar van 2007 werd er 41 Terabyte via het T-Mobile netwerk verbruikt. Dat is bijna twee keer zoveel als in het hele vorige jaar. Het percentage ‘non voice’ bedraagt 19% van de gemiddelde omzet per gebruiker.

Investeringen
T-Mobile investeerde in het tweede kwartaal 22 miljoen euro, ondermeer voor nieuwe winkels. Eind juni zijn er in totaal 44 T-Mobile winkels in Nederland. Ook werden de investeringen besteed aan de verdere uitbouw van het HSDPA-netwerk voor mobiel breedband internet.

Zie ook: Mobiel Internet   Belwijzer Mobiel Tariefvergelijking Prepaid

Reacties (2)

Geplaatst door: Ja ()

Heb het nu 2 jaar, maar de UMTS dekking mag wel eens uitgebreid worden zo langzamerhand..

Geplaatst door: joost ()

Web n Walk is ideaal!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie