Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile prepaid bellen naar betaalnummers goedkoper

door Jeanet Woldring 3 reacties

Na Vodafone heeft ook T-Mobile de wijze van afrekenen voor prepaid bellen naar betaalnummers aangepast. In plaats van € 1,10 per minuut brengt het bedrijf voortaan aparte minuut- en verkeerstarieven in rekening. Dat betekent dat prepaidbellers voor het bellen naar 0900, 0906 en 0909 servicenummers en nummerinformatiediensten voortaan het tarief van het betreffende nummer plus het verkeerstarief van € 0,35 per minuut betalen.

Betaalnummers minder duur
Prepaidklanten zijn hierdoor niet meer zo extreem duur uit wanneer ze naar betaalnummers bellen. Ter illustratie: bij een minuuttarief van 10 cent voor een servicenummer scheelt dit 65 cent per minuut: het verschil tussen 1,10 euro en 10 cent plus 35 cent verkeerskosten. Telt u maar na hoeveel dat is als u vijf minuten belt met het 0900-nummer!

Melding gesprekskosten
De tarieven voor bellen naar informatienummers die beginnen met 0900, 0906, 0909 en 18xy verschillen per dienst. Vroeger was vaak onduidelijk hoeveel een telefoontje met zo'n betaald informatienummer zou gaan kosten. Sinds 1 oktober staat in de wet dat iedereen die belt met zo'n nummer, vooraf duidelijke informatie moet krijgen over de kosten voor het gesprek.

OPTA controleert of aanbieders zich aan de wet houden. Zij heeft ontdekt dat de melding voor prepaidbellers vaak onduidelijk was. Soms rekenden aanbieders geen "50 cent plus het gebruik van uw mobiele telefoon" voor prepaidbellers, zoals te horen was voor het gesprek. Zij lieten hun prepaidklanten een vaste prijs per minuut betalen die tussen de €1,10 en €1,30 per minuut lag. Zie de speciale pagina op Bellen.com: Mobiel naar 0900-nummers bellen. 
 
De nieuwe regels hebben ertoe geleid dat een aantal mobiele aanbieders van de oude tariefstructuur is afgestapt:

• Vodafone stopte in september al met het speciale tarief voor prepaidklanten en rekent nu precies het tarief dat klanten vooraf aan het gesprek te horen krijgen. De verkeerskosten bedragen bij Vodafone maximaal 35 cent per minuut. 

• T-Mobile heeft bekend gemaakt dat zij afstapt van haar tarief van 1,10 euro per minuut voor prepaidklanten. Ook zij gaat nu de minuut- en verkeerskosten in rekening brengen die de prepaid consument te horen krijgt. De verkeerskosten bedragen bij T-Mobile maximaal 35 cent per minuut. 

• Om aan de regels te voldoen gaat KPN in de eerste week van januari in de melding voor prepaidklanten het vaste tarief melden dat zij in rekening brengt. KPN en Hi PrePay bellers betalen € 1,30 per minuut.  

• Tele2 maakte geen gebruik van een vast tarief en rekent naast het minuuttarief voor het betaalnummer voor het gebruik van een mobiele telefoon altijd al maximaal 20 cent (afhankelijk van het abonnement).  

De toezichthouder handhaaft de regels op basis van klachten van consumenten. Deze kunnen ingediend worden via een speciaal online klachtenformulier.

Bellen.com gaat één dezer dagen checken of providers en de zogeheten MVNO's (providers zonder eigen netwerk) zich aan de regels houden. De resultaten worden gepubliceerd op Mobiel naar 0900-nummers bellen. Bent u prepaidbeller? Laat ons uw -goede of slechte- ervaringen weten als reactie op dit nieuwsbericht!

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (3)

Geplaatst door: Bart ()

Mooie beschrijving maar ik kan niet met een 0900 nummer bellen hoor.
Hoe komt dit dan?
m.v.g Bart

Geplaatst door: T-Mobile Admin ()

gooi je zelf van 120 hoog messchien heb je dan weer bereik8)

Geplaatst door: tHEA sMITS ()

wAAROM BEN IK IN EEN KEER AFGESOTEN MET MIJN PREPAID MOBIELTJE ?
iK KAN NIET MEER BELLEN OF GEBELD WORDEN, ONDANKS DAT IK
VOLDOENDE BEL TE GOED HEB.
wAT IS ER GEBEURD OF WAT MOET IK DOEN ?
MET VRIENDELIJKE GROETEN, tHEA

Opmerking van de redactie op 21-04-2009
Dat is zo moeilijk te bepalen. Het zou het toestel of de simkaart kunnen zijn, dus een technisch probleem. Of, als u bij T-Mobile een half jaar uw telefoon niet gebruikt, dan vervalt het nummer (en het beltegoed). Meer informatie kunt krijgen bij de helpdesk van T-Mobile PrePaid: 0900-0236 (é 0,25 per gesprek).
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie