Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

'T-Mobile nog steeds snelste 4G-netwerk'

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

t-mobile-opnieuw-snelste-netwerk-mrt2018.PNGBij wie moet je zijn voor een razendsnel en stabiel 4G-netwerk? Bij KPN, Tele2, Vodafone of T-Mobile? Uit onderzoek van OpenSignal blijkt dat T-Mobile koploper blijft. De provider biedt op zijn 4G-netwerk zowel de hoogste downloadsnelheid als de minste vertraging. In september kwam T-Mobile ook al als beste 4G-aanbieder naar voren.

Snelheid en vertragingen

OpenSignal analyseerde de downloadsnelheid en de vertragingen op 3G- en 4G-netwerken van KPN, T-Mobile, Tele2 en Vodafone. Ook kwam het met een oordeel over de beschikbaarheid van het 4G-netwerk. In alle categorieën kwam T-Mobile als winnaar of gedeelde winnaar uit de bus. In september vorig jaar was T-Mobile's 4G-snelheid gemiddeld 46,4 Mbps, wat de concurrenten nu nog niet eens halen. T-Mobile biedt op basis van de metingen nu een gemiddelde 4G-snelheid van 54,5 Mbps. Tele2 en KPN volgen met een downloadsnelheid van respectievelijk 44,4 Mbps en 43,7 Mbps.

Beschikbaarheid

Naast de hoogste downloadsnelheid heeft T-Mobile ook de minste vertraging op zijn 4G-netwerk. Op het 3G-netwerk deelt de telecomprovider de eerste positie met Vodafone. Ook wat betreft downloadsnelheid op het 3G-netwerk gaan Vodafone en T-Mobile gelijk op.

Als het gaat om de beschikbaarheid van 4G scoren T-Mobile, Tele2 en Vodafone praktisch gelijk. Bij de drie providers kunnen gebruikers in respectievelijk in 91,8 procent, 92,3 procent en 93 procent van de gevallen gebruikmaken van het 4G-netwerk. Bij KPN hebben gebruikers in 89,5 procent van de gevallen toegang tot 4G.

Nederland bij wereldtop

In de meest recente analyse van februari 2018 concludeerde OpenSignal dat Nederland wereldwijd op de zesde plaats staat wat betreft 4G-dekking. Alleen de Verenigde Staten, Hongkong, Noorwegen, Japan en Zuid-Korea scoren beter.

Gemiddelde snelheid 42 Mbps

De gemiddelde internetsnelheid in ons land -het gemiddelde van alle 4 providers- komt volgens de onderzoekers uit op 42,1 Mbps. Daarmee staat ons land wereldwijd op de tweede plek van snelste 4G-verbinding. Alleen Singapore overtreft ons: daar ligt de gemiddelde 4G-internetsnelheid op 44,3 Mbps.

OpenSignal baseert zijn bevindingen op basis van 202 miljoen metingen in een half jaar tijd op 16.808 apparaten in Nederland.

Geactualiseerd: donderdag 28 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.