Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile neemt BEN over

7 reacties

T-Mobile - dochter van Deutsche Telekom - is volledig eigenaar geworden van de Nederlandse mobiele operator Ben.
Dit maakte Deutsche Telecom afgelopen vrijdag bekend. Voor twee miljard -d.w.z. 1,7 miljard euro voor 50 procent (minus 1) aandelen, plus 300 miljoen euro aan overname van schuld- is Ben nu geheel in Duitse handen.
De overname is op z'n minst opmerkelijk te noemen, want hierdoor stijgt de schuld van Deutsche Telekom van ruim 63 miljard euro met nog 2 miljard.
Waarschijnlijk zal Ben nu een andere naam krijgen, waarover enkele maanden geleden al gespeculeerd werd.
T-Mobile kocht 50 procent minus 1 aandeel in Ben in oktober 2000, met het oog op de UMTS-veiling. De overgenomen schuld is nog het gevolg van de gekochte UMTS-licentie, waarvoor Ben in een joint-venture met Dutchtone een net gaat bouwen.
Overigens heeft Belgacom bijna 375 miljoen euro overgehouden aan de verkoop van de deelneming van 11 procent. Alles bij elkaar is de investering in Ben voor de Belgen en Denen die Ben samen hebben opgericht, buitengewoon lucratief geweest, vermeldt www.planetmultimedia.nl.

Reacties (7)

Geplaatst door: magda ()

wel prettig dat dit ook aan de klanten van BEN zelf meegedeeld is(niet dus!)wat een "service".....

Geplaatst door: Henry ()

de naam Ben is waarschijnlijk samengeraapt uit Belgie en Denemarken. Als een Duits bedrijf het overneemt zal het wel DT gaan heten.

Geplaatst door: Helena Brandsma ()

Overname?Ach,als daardoor de kwaliteit van bellen EN van de prijs aantrekkenlijker word...kan dat goed zijn voor de klandietie (moet de service óók "meegaan" natuurlijk!).

Geplaatst door: Helena Brandsma ()

Overname?Ach,als daardoor de kwaliteit van bellen EN van de prijs aantrekkenlijker word...kan dat goed zijn voor de klandietie (moet de service óók "meegaan" natuurlijk!).

Geplaatst door: Cindy ()

Als trouwe Ben-beller zou ik daar toch graag persoonlijk van op de hoogte gebracht willen worden. Waarom gebeurt dit niet??

Geplaatst door: eric ()

waarom staat dit nergens anders dan???????

Geplaatst door: daan ()

ben gaat vanaf binnenkort henry heten!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie