Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile Multisim: bellen en internetten via Apple Watch zonder iPhone op zak

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

T-Mobile komt als eerste telecomprovider met Multisim. Een nieuwe abonnementsvorm waarmee je met een Apple Watch Cellular via 4G kunt bellen en internetten zonder smartphone op zak. Het koppelt beide apparaten aan hetzelfde telefoonnummer en abonnement. Multisim kost 5 euro bovenop een mobiel abonnement en is vanaf 29 oktober te bestellen. 

Multisim

apple-watch-7-cellular-5-11-2021.PNGTot nu toe was connectiviteit op een Apple Watch in Nederland alleen mogelijk met een gekoppelde iPhone in de buurt. Bij Multisim zijn een abonnement en telefoonnummer gekoppeld aan twee eSIMs. Telefoon en smartwatch delen de hoeveelheid data, belminuten en sms'jes binnen het abonnement. Multisim werkt vooralsnog alleen met de Apple Watch. Voor Multisim is minimaal een iPhone 6S of SE van de eerste generatie nodig, evenals iOS 15. 

Gebruik van eSim

T-Mobile Multisim koppelt iPhone en Apple Watch (GPS + Cellular) door middel van eSim – elektronisch ingebouwde simkaarten – aan hetzelfde telefoonnummer. Dankzij de Cellular optie is je watch voorzien van een digitale simkaart zodat je internet kunt gebruiken zonder je telefoon te hoeven raadplegen. Een oproep komt op beide apparaten tegelijk binnen tot deze op een van de apparaten wordt beantwoord. Data kan op beide apparaten tegelijk gebruikt worden, zo kun je bijvoorbeeld een serie kijken op je iPhone terwijl je berichten beantwoordt via je Apple Watch. Of bijvoorbeeld bellen via je horloge of whatsappen zonder dat je je iPhone bij je hebt. 

Roaming nog niet ondersteund

Roaming wordt nog niet ondersteund; in het buitenland moet de smartwatch dus aan de telefoon worden gekoppeld om te kunnen internetten of bellen. Met Multisim is het niet mogelijk om twee telefoongesprekken tegelijk uit te voeren. Het is ook niet mogelijk om alleen een abonnement af te sluiten voor een Apple Watch; dit abonnement moet ook altijd aan een smartphone zijn gekoppeld. 

Wat doen KPN en Vodafone?

Eerder gaf ook KPN aan de eSIM van de 4G-versies van de Apple Watch Series 7 te gaan ondersteunen.* Vodafone zou nog geen plannen hebben.

T-Mobile Multisim abonnementen zijn vanaf vrijdag 29 oktober 2021 in combinatie met het Cellular model van de Apple Watch Series 7 te bestellen voor klanten met een Go-abonnement. Beide zijn vanaf  5 november beschikbaar. Klanten die al in het bezit zijn van een Apple Watch Cellular model, kunnen ook een Multisim abonnement afsluiten.

Update 18-8-2022:  T-Mobile stelt als eerste telecomprovider in Nederland Multisim vanaf 27 juni ook beschikbaar voor Android. Ook Android-gebruikers kunnen met hun eigen smartwatch via 4G bellen en internetten zonder smartphone op zak. De eerste Android cellular smartwatch die beschikbaar is in combinatie met Multisim is de Watch4 LTE van Samsung. Vanaf 10 augustus gevolgd door de Galaxy Watch5 en Galaxy Watch5 Pro. 

*Update 31-10-2022: KPN-klanten kunnen nu ook de 4G-versies van Apple Watch-smartwatches koppelen aan hun telefoonabonnement. Net als bij T-Mobile kost Multisim 5 euro per maand, boven op de reguliere abonnementskosten. KPN wil de 4G-versies van Samsung-wearables ook ondersteunen, maar geeft hier nog geen datum voor.

Geactualiseerd: maandag 31 oktober 2022

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie