Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile: mobiel internet stijgt spectaculair

door Jeanet Woldring 1 reactie

T-Mobile in Nederland heeft het klantenbestand in het derde kwartaal zien groeien tot 5,32 miljoen klanten. Een belangrijk deel is het gevolg van de succesvolle introductie van de iPhone 3G in juli. De omzet groeide eveneens, maar de inkomsten per gebruiker liepen terug. Het gebruik van mobiel internet is sinds de introductie van de iPhone en USB data-kaarten spectaculair gestegen.

Mobiel breedband internetgebruik stijgt met 177% 
Volgens Financieel Directeur Hans van Leeuwen heeft de iPhone introductie een behoorlijke impact gehad. "We zijn er in geslaagd een groot aantal nieuwe abonnees aan ons te binden die enthousiast gebruikmaken van de iPhone en van ons 3G netwerk. Dat heeft geleid tot een spectaculaire groei van het gebruik van mobiel internet." Sinds de introductie van de iPhone en USB datakaarten is het gebruik van mobiel internet  met 177 procent gestegen. De iPhone zorgde er wel wel voor dat de verwervingskosten opliepen tot 122 euro per klant, terwijl dat in het tweede kwartaal nog 91 euro was.

Veel Sim only abonnementen
Naast de aanwas van iPhone abonnees, hebben in het derde kwartaal veel klanten gekozen voor een Sim-only abonnement. Door de migratie van veel prepaid klanten van het voormalige Orange naar het T-Mobile netwerk is de samenstelling van het klantenbestand veranderd, wat een drukkend effect had op de gemiddelde omzet per gebruiker per maand. Deze bedroeg 24 euro.
 
Integratie mobiele netwerken Orange en T-Mobile
De integratie van T-Mobile en Orange is in het voorbije derde kwartaal weer een volgende fase ingegaan. Zo werden de mobiele netwerken geïntegreerd waardoor naar eigen zeggen klanten nu gebruik kunnen maken van een nóg  beter netwerk. Het leidde wel tot veel noodzakelijke werkzaamheden aan het netwerk. 

In het derde kwartaal investeerde T-Mobile 45 miljoen euro, met name in de integratie van een deel van het Orange netwerk, de modernisering en optimalisatie van het totale mobiele netwerk, én het inzetten van EGSM* voor een verbeterde dekking binnenshuis.

* EGSM staat voor Extended GSM: een uitbreiding van 10 MHz aan de onderkant van de oorspronkelijke GSM-band in de 900 MHz band.

BELWIJZER: vergelijk alle gsm abonnementen, prepaid en sim only; ook mobiel internet!

Zie ook: Wat is mobiel internetten?

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Bernhard H.L. van Willemschen ()

Ha, dus die iPhone zorgt voor een lagere winst van T-Mobile? Volgens mij kunnen we daarmee een oude discussie beslechten: http://www.internetten.nl/nieuws.asp?id=3417&taal=nl&all=1

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie