Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile met gratis navigatie voor iPhone

door Jeanet Woldring

Klanten van T-Mobile met een iPhone kunnen gratis navigatiesoftware downloaden van Navigon, een Duitse concurrent van TomTom. De applicatie biedt navigatie met gesproken aanwijzingen in heel Nederland zonder dat hiervoor een dataverbinding nodig is. Voor aanvullende diensten moet wel worden betaald. 

De applicatie is gratis voor T-Mobile klanten met een iPhone. Extra diensten, als live verkeersinformatie en aanvullende kaarten van andere Europese landen, kosten wel geld, variërend van 10 tot 20 euro per pakket.

Navigon wil het concept van gratis onboardnavigatie in alle Europese landen uitvoeren. Eerder werd het al succesvol toegepast in Oostenrijk, Duitsland en Hongarije. 

Navigatiefabrikanten moeten andere manieren zoeken om extra inkomsten te genereren, nu anderen steeds vaker gratis navigatiesoftware aanbieden. 

Zo bieden zowel Google als Nokia een gratis navigatiedienst aan. Voor Google Maps navigatie is wel een internetverbinding nodig, voor die van Nokia, Ovi Maps, niet. Met de applicatie van Navigon hoeft dus ook geen dataverbinding gebruikt te worden.

Het gratis pakket van MobileNavigator biedt naast standaard navigatie ook voetgangersnavigatie en Clever Parking, waarmee met één druk op de knop de dichtstbijzijnde parkeergelegenheid wordt weergegeven. 

De app werkt ook op de onlangs uitgebrachte iPhone 4 met iOS 4 ondersteuning en maakt gebruik van alle nieuwe toepassingen, zoals multitasking. Wanneer de gebruiker een andere app opstart of wordt gebeld, blijft de navigatie op de achtergrond doorgaan, waardoor deze vervolgens weer gemakkelijk is terug te vinden.

Voor 3D navigatie moet betaald worden, net als verkeersinformatie en text-to-speech (spreekt straatnamen e.d. uit). Dit laatste zit wel gratis in bijvoorbeeld Googles dienst.

Gepubliceerd: woensdag 1 september 2010
Geactualiseerd: woensdag 6 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie