Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile mag Tele2 toch overnemen

door Jeanet Woldring 1 reactie

infographic-fusie-t-mobile-tele2-2019.pngT-Mobile mag Tele2 toch kopen. De Europese Commissie keurt de overname goed en de Autoriteit Consument & Markt (ACM) steunt het besluit. Daarmee telt Nederland straks nog slechts drie mobiele netwerken in plaats van vier. Voorlopig, totdat beide bedrijven in januari 2019 officieel samengaan, blijven T-Mobile en Tele2 concurrenten van elkaar en verandert er niets.

Concurrentie

T-Mobile en Tele2 maakten vorig jaar december bekend te willen fuseren. Sindsdien probeerden ze toestemming te krijgen voor het samengaan. Tele2 zei onlangs zelfs niet te kunnen overleven op de Nederlandse markt als de fusie niet doorgaat.

Spannend

Het leek eerder dit jaar nog spannend te worden. De Europese Commissie maakte zich zorgen over de concurrentie in Nederland als de fusie door zou gaan, maar geeft na uitgebreid onderzoek toch toestemming. Lees het bericht van de Europese Commissie.

Als eerste landelijk 5G

De providers beloven goedkope databundels voorlopig in stand te houden en willen in 2020 als eerste aanbieder een 5G-netwerk in de lucht hebben dat landelijk dekkend is. Eind 2019, begin 2020 zullen de 5G-frequenties worden geveild. De veiling was door het kabinet uitgesteld in afwachting van het oordeel van de commissie.

Marktaandeel

T-Mobile en Tele2 hebben samen 25 procent van de Nederlandse mobiele markt in handen. KPN is de grootste speler met een marktaandeel van 43 procent. VodafoneZiggo is  tweede met 32 procent van de markt. Op de breedbandmarkt hebben KPN en VodafoneZiggo 85 procent van alle klanten. T-Mobile/Tele2 wordt nu de voornaamste uitdager, maar is wel veel kleiner met een marktaandeel van nog geen 7 procent.

Lees ook: T-Mobile mag Vodafone Thuis overnemen

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (1)

Geplaatst door: Apollo ()

Dit is uistekend nieuws!! Zal wenselijk zijn dat de klant een beter en goedkoper alternatief aangeboden krijgen dan de huidige grote 2 hebben. Met name vaste telefonie kan wel een internationale belbundel gebruiken zoals KPN deze heeft. Dit is een gemis momenteel tenzij t-mobile komt met inetrantionale mobile bel bundels naar bv de caribieen en Surname.

Reageren

Navigatie