Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile mag Simpel overnemen

door Els Werkman Leestijd: 3 minuten

Het was al aangekondigd op 15 oktober, T-Mobile Nederland heeft het voornemen de telecomprovider Simpel over te nemen. De overname is nu goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt. Vanaf 1 december 2020 is Simpel onderdeel van T-Mobile.

Logo Simpel T-Mobile logische koper

T-Mobile is eigenlijk de enige logische partij om Simpel over te nemen. Simpel CEO Jasper de Rooij zegt hierover: “Wij maken al jaren gebruik van het netwerk vanT-Mobile. We kennen elkaar vanuit deze samenwerking goed. Wij hebben een sterke groei in aantal klanten gerealiseerd en vonden dit een goed moment om te verkopen. Het is heel logisch dat we Simpel aan T-Mobile verkopen. Op deze manier garanderen wij onze klanten dat zij gebruik kunnen blijven maken van het snelste en beste netwerk van Nederland en kunnen blijven rekenen op een hoog niveau van dienstverlening tegen aantrekkelijke tarieven." Logo T-mobile

De CEO van T-Mobile Nederland, Søren Abildgaard ziet nog meer voordelen: “Ik ben heel blij dat Simpel onderdeel wordt van Team Magenta. De overname van dit succesvolle merk stelt ons in staat om in een uitdagende markt te blijven concurreren met KPN en Vodafone. We kunnen nu onze marktstrategie als uitdager ook op lange termijn continueren in alle marktsegmenten en op alle fronten. Wij zetten als T-Mobile de klant voorop en verbeteren continu onze producten en diensten. Dit principe passen wij uiteraard ook toe voor de klanten van Simpel."

T-Mobile ziet de overname als een versteviging van haar positie. Het is jammer voor de Nederlandse telecommarkt, er verdwijnt een onafhankelijke provider. Door overname van Simpel verwerft T-Mobile een nog groter marktaandeel. Ben en Tele2 waren al eigendom van T-Mobile Nederland. Daar komt dus nu de 'vingerpoppetjes' aanbieder Simpel bij. Simpel heeft volgens eigen zeggen zo'n miljoen klanten. Hierdoor bedient T-Mobile vanaf 1 december circa 6,6 miljoen Nederlanders. T-Mobile noemt dit Team Magenta, naar de kleur van de T-Mobile huisstijl.

Simpel blijft prijsvechter

De prijsvechters strategie van Simpel wordt voortgezet. En dat is gunstig voor consumenten die op de kleintjes letten. Simpel biedt sim only abonnementen vanaf 2,50 euro per maand, met een prijsplafond om hogere rekeningen te voorkomen en doet geen kredietcheck. Op dit moment biedt Simpel het allergoedkoopste abonnement aan. Voor € 2,50 per maand krijg je twee jaar lang 50 minuten, 500 sms'jes en 250 MB per maand. Je betaalt € 20 aansluitkosten.Simpel met Sherlock en Watson vingerpoppetjes

Geen gevolgen voor klanten

De voorgenomen overname heeft geen gevolgen voor de klanten van Simpel. Er wordt niets aangepast. Het is dus geen reden om zonder kosten het contract te kunnen beëindigen. Alleen de aandeelhouder van Simpel.nl BV verandert, verder niets. Omdat Simpel al gebruikmaakt van het T-Mobile netwerk, is zelfs een simkaartwissel niet nodig.

Over Simpel 

Simpel is al in 2007 opgericht door CEO Jasper de Rooij en maakte gebruik van het netwerk van KPN. Van 2010 tot 2014 was de aanbieder onderdeel van T-Mobile. De Mobile Virtual Network Operator (MVNO) ging per 1 augustus 2014 zelfstandig verder als Mobiele Virtuele Netwerk Operator (MVNO) en bleef gebruikmaken van het netwerk van T-Mobile. Simpel verkoopt voordelige sim-only abonnementen en heeft op dit moment zo'n 1 miljoen klanten. Het is daarmee tot 1 december nog de grootste virtuele provider van Nederland. Simpel heeft zo'n 20 medewerkers. Wat T-Mobile betaalt voor de overname is onbekend.

Geactualiseerd: dinsdag 17 november 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie