Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile mag Orange overnemen

7 reacties

De Europese Commissie heeft toestemming verleend voor de overname van Orange Netherlands door T-Mobile Netherlands. Volgens de Commissie vormt de transactie geen belemmering voor de effectieve mededinging in Europa. Wel moet T-Mobile nog eerst afwachten of de ondernemingsraad van Orange Nederland akkoord gaat.

Met de overname krijgt T-Mobile de zeggenschap over Orange Nederland en Orange Nederland Breedband en wordt daarmee de tweede operator in de Nederlandse markt. KPN blijft nog altijd marktleider in zowel inkomsten als aantal abonnees, terwijl Vodafone vergelijkbaar is met T-Mobile na de overname.  

Interessant wordt nu wat T-Mobile met Orange Nederland Breedband gaat doen. Het is volgens sommigen allerminst zeker dat T-Mobile ADSL gaat aanbieden. Zij verwachten een snelheidsverhoging én prijsverlaging van de zogeheten web'n'walk abonnementen, waarmee je via HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) altijd en overal online kunt zijn.  De prijsplannen en snelheden van deze abonnementen moeten dan wel drastisch gewijzigd worden, willen ze het nieuwe scherpgeprijsde Orange ADSL & Telefonie productaanbod evenaren!

Zo kost Internet Totaal Plus van T-Mobile bijna 70 euro per maand, terwijl je voor Orange ADSL & Telefonie slechts 15 euro betaalt. Je bent dan weliswaar niet 'altijd en overal' online, maar internet thuis wel twee keer zo snel. In Duitsland biedt T-Mobile overigens al 3,6 Mbps aan voor 25 euro per maand, wel met een datalimiet van 200 MB. De tijd zal het leren wat T-Mobile met de infrastructuur van Orange doet!

Reacties (7)

Geplaatst door: A3 W ()

Klopt, en E-Plus is van KPN, kan je zien dat KPN in het buitenland ook niet geweldig is.
Ik heb ervaring met Orange en met T-mobile, beide geweldig, een samengaan is dus alleen maar beter, KPN is wat service in NL bagger, hun 900 Mhz netwerk is perfect, maar ja dat is ook al wat jaren ouder dus ze hebben al wat voorsprong op de concollega`s

Geplaatst door: *** ()

duitsland heeft 4 netwerken, net zoals nederland... en de dekking daar is heel wat beroerder dan in nederland, vooral met O2 en ook E-Plus is niet geweldig... T-Mobile en Vodafone zijn het beste...

Geplaatst door: Roland ()

Welke netwerk gaat er nu de lucht uit? Orange of T-mobile?! (net zoals KPN, Telfort had over genomen) ik had altijd al mijn bedenkingen: Zoveel netwerken in Nederland terwijl Duitsland er slechts 3 heeft met een landelijke dekking! Wist je dat T-mobile in eerste instantie geen landelijke netwerk was? Het was de bedoeling dat het regionale netwerken zouden worden. Aangezien zij toen alle netwerken hebben opgekocht is het 1 netwerk geworden.

Geplaatst door: German ()

T-Mobile is telefonisch tot middernacht bereikbaar, zover ik weet. Toch niet slecht !

Geplaatst door: Erbo ()

Allemaal overgestapt op Orange vanwege de waanzinnig slechte service en kwaliteit van T-Mobile, krijgen we dit.........dan maar weer naar KPN ?

Geplaatst door: Edward ()

Consolidatie van de mobiele telefonie markt in NL is hiermee een afgerond feit. Prijsconcurrentie zal nu niet zo snel meer gaan!

Geplaatst door: eduard ()

nu Orange NL over is genomen door T-Mobile. ben ik zeer benieuwd wat de voor en nadelen zijn voor de klanten van T-Mobile en Orange ??

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie