Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile lanceert nieuw type toestel: de Ameo

T-Mobile brengt binnenkort een geheel nieuw type toestel op de markt: de Ameo. Het toestel wordt in maart gepresenteerd op de CeBIT-beurs in Hannover, maar is nu al te zien op de Preview.

De Ameo is de meest complete PDA en is geschikt voor GPRS, HSDPA en WiFi, waarmee men overal en altijd supersnel kan internetten en e-mailen. Via de Bluetooth functie is synchroniseren met de PC geen probleem. De Ameo is een quad-band telefoon voor de netwerken 850/900/1800/1900 MHz en daardoor prima geschikt voor bijvoorbeeld reizigers naar de Verenigde Staten.Bijzonder aan de Ameo zijn onder andere het m.b.v. magneten volledig afneembare toetsenbord en het indrukwekkend intern geheugen van 8GB dat is uit te breiden met een mini SD kaart.


Naast de uitgebreide mobiele kantoorfaciliteiten beschikt de Ameo over een 3.0 megapixel digitale camera en een geïntegreerde MP3- en videospeler. Ideaal voor internetten en e-mailen is het afneembare QWERTY toetsenbord en het 5 inch TFT-kleurenscherm. De Ameo is slechts 13x10x2 cm en weegt nog geen 350 gram. Door de geïntegreerde GPS kan navigatiesoftware eenvoudig direct op het toestel worden geïnstalleerd.

Met de Ameo zet T-Mobile het partnerschap en de ontwikkeling van nieuwe producten met HTC voort. HTC is een Taiwanees bedrijf  dat apparaten maakt met  Microsoft Windows Mobile Software, zoals de MDA 's (T-Mobile) en de VPA (Vodafone).  De Ameo draait dan ook op Windows Mobile 5.0. Daarnaast beschikt het over applicaties als Internet Explorer, Pocket Outlook en Office Mobile. Vanaf begin maart is de speciale zilverkleurige Ameo exclusief verkrijgbaar bij T-Mobile. In Duitsland gaat het apparaat vijhonderd euro kosten, in combinatie met een tweejarig Relax 100 abonnement. Of dit aanbod ook voor Nederland geldt, is niet bekendgemaakt.

In het kort nog even de belangrijkste specificaties:

  • VGA/TV out voor aansluiting op beamer of TV
  • Supersnel mobiel internet via HSDPA en WiFi
  • 5 Inch TFT-kleurenscherm en volledig afneembaar QWERTY toetsenbord
  • Geïntegreerde GPS
  • 8GB intern geheugen
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie