Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Per 31 maart maandlimiet mobiel internet bij T-Mobile

door Jeanet Woldring

OPTA heeft T-Mobile op 12 maart een last onder dwangsom opgelegd van 450.000 euro, om het bedrijf te dwingen klanten het wettelijke verbruikslimiet voor mobiel internetten in Europa te bieden.

Sinds 1 maart 2010 zijn providers verplicht hun klanten de mogelijkheid te bieden een maandelijks limiet in te stellen van 50 euro (ex. btw) voor het gebruik van datadiensten in Europa. Hiermee kunnen klanten zichzelf beschermen tegen onverwacht hoge telefoonrekeningen als gevolg van mobiel internetten in een ander Europees land. Vanaf 1 juli aanstaande moet de limiet automatisch gelden voor alle buitenlandse reizigers, tenzij ze zelf actief aangeven daar geen behoefte aan te hebben of een hoger bedrag als limiet kiezen.

T-Mobile had al limiet
T-Mobile abonnees waren al zo'n anderhalf jaar beschermd tegen onverwacht hoge kosten bij het gebruik van mobiel internet in het buitenland. Afhankelijk van abonnement geldt een daglimiet van 5 of 15 euro in de EU-landen en 50 euro buiten de EU.  

Om te voldoen aan de regelgeving wilde T-Mobile vanaf 3 mei de dagelijkse limiet aanpassen naar een maandelijkse limiet voor mobiel internetgebruik in de EU-landen. Voor deze landen zou de maandelijkse limiet voor abonnees dan automatisch gelden. Voor prepaidklanten zou internet in het buitenland vanaf 17 mei helemaal uitgezet worden. Zij kunnen dit wel aanzetten door een sms met de tekst 'Internet aan' te sturen naar 1302, waarna er overigens geen maximumbedrag zal gelden.

Daglimiet voordeliger dan maandlimiet
T-Mobile is nu door OPTA verplicht uiterlijk 31 maart 2010 alsnog het wettelijke verbruikslimiet te bieden, anders moet het bedrijf een dwangsom betalen. Hoewel T-Mobile van mening is dat de huidige structuur met een dagelijkse limiet  voor het gros van de klanten voordeliger is dan de nieuwe maandelijkse structuur zoals voorgesteld in de Verordening, gaat de provider per 31 maart voldoen aan de last onder dwangsom. Voor haar prepaid-klanten kiest T-Mobile ervoor om per 31 maart het mobiel internetten in Europa uit te zetten in plaats van het verbruiksplafond aan te bieden. Hiermee voldoet T-Mobile tijdig aan de last onder dwangsom. 

Opzegrecht
Deze keuze van T-Mobile betekent wel dat het bedrijf mogelijk de verplichting niet na komt om ten minste vier weken voordat een voorgenomen wijziging van kracht wordt, klanten op de hoogte te stellen van de wijziging en tevens de mogelijkheid te bieden om de overeenkomst kosteloos te beëindigen (opzegrecht). Hier doet OPTA nog nader onderzoek naar. T-Mobile kan nog bezwaar maken tegen de last onder dwangsom.

Zie Vakantiebellen.com voor bellen en mobiel internet in het buitenland

Gepubliceerd: woensdag 24 maart 2010

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie