Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile koopt Simpel

door Els Werkman Leestijd: 3 minuten

T-Mobile Nederland heeft het voornemen de telecomprovider Simpel over te nemen. Dat maakten beide bedrijven vandaag bekend. Bijzonder genoeg was Simpel van eind 2010 tot half 2014 ook al onderdeel van T-Mobile, als 'dochter'. Daarna werd het bedrijf zelfstandig. De overname moet overigens nog worden goedgekeurd door de Autoriteit Consument & Markt.

Logo Simpel T-Mobile logische koper

Simpel CEO Jasper de Rooij is blij met de voorgenomen verkoop. “Wij maken al jaren gebruik van het netwerk vanT-Mobile. We kennen elkaar vanuit deze samenwerking goed. Wij hebben een sterke groei in aantal klanten gerealiseerd en vonden dit een goed moment om te verkopen. Het is heel logisch dat we Simpel aan T-Mobile verkopen. Op deze manier garanderen wij onze klanten dat zij gebruik kunnen blijven maken van het snelste en beste netwerk van Nederland en kunnen blijven rekenen op een hoog niveau van dienstverlening tegen aantrekkelijke tarieven." Logo T-mobile

De CEO van T-Mobile Nederland, Søren Abildgaard, zegt hierover: “De overname van Simpel stelt ons in staat om in een uitdagende mobile-only markt te blijven concurreren met KPN en Vodafone. We kunnen onze marktstrategie als uitdager hiermee ook op lange termijn continueren. Met de voorgenomen overname kunnen we dit in alle marktsegmenten doen en zo op alle fronten de strijd aangaan met KPN en Vodafone."

T-Mobile ziet de overname als een versteviging van haar positie. Het is wel jammer voor de Nederlandse telecommarkt, omdat er weer een onafhankelijke provider verdwijnt. Door de komst van Simpel heeft T-Mobile een zeer groot marktaandeel verworven. Ben en Tele2 waren al eigendom van T-Mobile Nederland. Daar komt dus nu de 'vingerpoppetjes' aanbieder Simpel bij.

Simpel blijft prijsvechter

De prijsvechters strategie van Simpel wordt voortgezet. En dat is gunstig voor consumenten die op de kleintjes letten. Simpel biedt sim only abonnementen vanaf 2,50 euro per maand, met een prijsplafond om hogere rekeningen te voorkomen en doet geen kredietcheck. Op dit moment biedt Simpel het allergoedkoopste abonnement aan. Voor € 2,50 per maand krijg je twee jaar lang 50 minuten, 500 sms'jes en 250 MB per maand. Je betaalt € 20 aansluitkosten.Simpel met Sherlock en Watson vingerpoppetjes

Geen gevolgen voor klanten

De voorgenomen overname heeft geen gevolgen voor de klanten van Simpel. Er wordt niets aangepast. Het is dus geen reden om zonder kosten het contract te kunnen beëindigen. Als de overname goedgekeurd wordt, verandert alleen de aandeelhouder van Simpel.nl BV, verder niets. Simpel maakt al gebruik van het T-Mobile netwerk, een simkaartwissel is dus niet nodig.

Over Simpel 

Simpel is al in 2007 opgericht door CEO Jasper de Rooij en maakte gebruik van het netwerk van KPN. Van 2010 tot 2014 was de aanbieder onderdeel van T-Mobile. De Mobile Virtual Network Operator (MVNO) ging per 1 augustus 2014 zelfstandig verder als Mobiele Virtuele Netwerk Operator (MVNO) en bleef gebruikmaken van het netwerk van T-Mobile. Simpel verkoopt voordelige sim-only abonnementen en heeft op dit moment circa 1 miljoen klanten. Daarmee is het de grootste virtuele provider van Nederland. Simpel telt zo'n 20 medewerkers. Wat T-Mobile betaalt voor de overname is niet bekendgemaakt.

Geactualiseerd: vrijdag 16 oktober 2020

Els Werkman
Els Werkman Sitemanager Telecom

Els is als sitemanager telecom verantwoordelijk voor alle informatie op de telecomvergelijkers. Els is telecomspecialist. Weet alles over de telecomproducten en diensten die op Bellen.com en Internetten.nl vergeleken worden. Voordat Els bij de Bencom Group in dienst kwam heeft ze van 1996 tot 2006 bij een grote mobiele provider gewerkt. En een jaar bij een kleine zakelijke telecom aanbieder. Hierdoor is Els inmiddels 25 jaar werkzaam op de telecommarkt. En kan daardoor met recht een expert genoemd worden.

Els is Wft-gediplomeerd Adviseur Zorg. Vandaar dat je haar ook op Poliswijzer tegenkomt.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie