Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile komt 6 juni met 'oneindig online' bundel

door Jeanet Woldring Leestijd: 4 minuten

tmobile-oneindig-netwerk.jpgT-Mobile gaat vanaf 6 juni de 'oneindig online' bundel aanbieden. Hiermee kun je voor 90 euro per maand volledig onbeperkt mobiel internetten op een smartphone of een tablet.

Oneindig Online op je Smartphone

Deze bundel is onderdeel van een nieuwe koers die T-Mobile inslaat. Zo kondigde het bedrijf op 26 mei een nieuwe communicatiestrategie aan onder de noemer Mobile First. Een onderdeel van deze strategie is om klanten nagenoeg onbeperkt mobiel internet te bieden.

Beperkingen

Veel Nederlanders maken buiten de deur geen of nauwelijks gebruik van moderne diensten zoals streaming muziek of video. Tisha van Lammeren, directeur consumentenmarketing: “Ik herken, zeker als moeder, de beperkingen van databundels. Als je in de auto alle afleidingsmanoeuvres hebt ingezet om de kinderen stil te krijgen, dan is er nog één uitweg: Filmpjes kijken op een smartphone. Ik ga daardoor razend snel door mijn databundel heen. Ik wil zonder na te denken oneindig kunnen internetten. Dit maken wij nu mogelijk. Als eerste én de enige in de telecommarkt."

Bundelvrees

De 4G-netwerken in Nederland behoren tot de top van de wereld. Toch kiezen de meeste mensen zoveel mogelijk voor Wifi, omdat ze zich in het gebruik van mobiel internet beperkt voelen door de hoogte van de databundel. Mensen zijn bang dat ze te maken krijgen met een snelheidsverlaging, een datastop of extra internetkosten.

Oneindig online T-Mobile.jpg

Het gemiddeld dataverbruik van klanten van T-Mobile in Nederland is 1GB per maand, in andere landen ligt dat hoger. Op dit moment zijn er in Nederland ruim 1,3 miljoen Netflix gebruikers, slechts 10.000 klanten geven aan Netflix op 4G te kijken. Van alle Spotify en Deezer gebruikers, geeft slechts een kwart aan dit mobiel te doen. Dat kan en moet anders volgens T-Mobile. De provider wil dat consumenten zich minder geremd voelen om alle toepassingen van mobiel internet te kunnen benutten.

Eerste stap richting onbeperkt mobiel internet

Met de 'Oneindig Online op je Smartphone' bundel zet T-Mobile een eerste stap in de richting van onbeperkt mobiel internet voor smarpthones en tablets. Zolang de bundel daadwerkelijk op een smartphone of een tablet wordt gebruikt, kan de klant onbeperkt gebruik maken van mobiel internet, zonder datalimiet, zonder snelheidsverlaging en zonder buitenbundelkosten.

Fair gebruik

T-Mobile benadrukt dat de bundel niet bedoeld is om te gebruiken voor tethering, een mobiele Wifi hotspot of als vervanger voor een vaste internetaansluiting. Klanten mogen de bundel hiervoor wel gebruiken, maar voor dergelijk gebruik is het dataverkeer gelimiteerd tot 20 gigabyte per maand. Op die manier kan de provider garanderen dat alle klanten op het T-Mobile netwerk een goede netwerkkwaliteit en snelheid kunnen ervaren. T-Mobile kan in het netwerk detecteren of de mobiele internetverbinding voor- en op een smartphone of tablet wordt gebruikt of dat de gebruiker de mobiele internetverbinding anders gebruikt.

Prijskaartje

Aan de Oneindig Online op je Smartphone bundel hangt een stevig prijskaartje van 90 euro per maand. Hiervoor levert T-Mobile overigens wel maximaal 3 simkaarten, waarvan één simkaart voor een smartphone waarmee de gebruiker kan bellen, sms'en en internetten en twee data-simkaarten voor in bijvoorbeeld tablets. Verder kunnen gebruikers met de Oneindig Online op je Smartphone bundel iedere maand 2 gigabyte aan dataverkeer verbruiken in andere EU-landen.

Robin Mobile enige met onbeperkt internet

Robin Mobile is momenteel de enige aanbieder in Nederland die onbeperkt internet aanbiedt. Onlangs verhoogde deze provider opnieuw de maximale internetsnelheid van nagenoeg al zijn abonnementen. Vanaf 1 juni kunnen klanten voor een vast bedrag van 19,95 euro tot 800 kbps surfen op hun mobiele telefoon of tablet.

Update 3 juni: Vanwege mogelijke inbreuken op de wetgeving op Netneutraliteit schrapt T-Mobile voorlopig alle aangekondigde beperkingen. Met het abonnement geeft T-Mobile onbeperkt internet maar stelt voorwaarden aan tethering en comprimeert streaming video. Samen met de Autoriteit Consument en Markt (ACM) gaat de provider de komende maanden bekijken hoe de voorwaarden van het Oneindig Online abonnement in lijn gebracht kunnen worden met de wetgeving op Netneutraliteit.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie