Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile: jongeren onrustig zonder mobieltje

door Jeanet Woldring

Jongeren geven aan dat ze twee keer zoveel behoefte hebben aan sms’en als gemiddeld Nederland. Nederlanders ergeren zich het meest aan sms’jes met spelfouten. Bijna de helft checkt een sms altijd op spelling voor verzending. De voornaamste redenen onder jongeren om te sms’en zijn om afspraken te maken en als alternatief wanneer men geen zin heeft om te bellen. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van T-Mobile onder bijna 1400 Nederlanders.

Ruim een derde van de Nederlanders verliest de mobiele telefoon geen seconde uit het oog.  Ongeveer een gelijk aantal checkt de telefoon elke vijf minuten op mogelijke berichten. 32% van de jongeren kijkt altijd meteen wanneer zij een sms ontvangen terwijl anderen pas kijken als het hun uitkomt. 57% van de respondenten beantwoordt ieder sms’je dat binnenkomt.

Vrouwen moeilijker zonder mobiele telefoon
Bijna de helft van de vrouwen sms’t meer dan dat ze bellen. Mannen daarentegen bellen liever even. Vrouwen sms’en vaker de vraag hoe het met iemand gaat dan mannen. Ook laten meer vrouwen dan mannen via sms weten dat ze aan iemand denken of om iemand geven. Vrouwen kunnen ook moeilijker zonder mobiele telefoon dan mannen. Mannen kunnen moeilijker zonder seks,14% van de mannen geeft aan liever een maand zonder telefoon te leven dan een maand zonder seks terwijl dit voor slechts 4% van de vrouwen geldt. Voor jongeren staat de mobiele telefoon op de tweede plek van zaken die geen maand gemist kunnen worden en staat daarmee onder andere boven televisie, seks en koffie.

Sms belangrijk voor sociaal leven
Ruim een kwart van de jongeren voelt zich onrustig zonder mobiele telefoon. Zij hebben het gevoel van alles te missen. Jongeren beheersen het sms’en beter dan gemiddeld Nederland, zij typen zonder erbij na te denken omdat ze vaak precies weten waar de letters zitten.

Kosten onder controle houden
Sms is een veel gebruikte vorm van communicatie. Dit geldt voor klanten met een abonnement, maar ook voor klanten die prepaid bellen en sms’en. Speciaal voor T-Mobile Prepaid klanten die veel sms’en is er PrePaid Bonus Sms. Bij een opwaardering van minimaal 10 euro, krijgt de klant 300 gratis sms’jes. Hiermee is het mogelijk om veel te sms’en en toch de kosten onder controle te houden. Achteraf niet verrast worden door een hoge rekening blijft voor de gemiddelde Nederlander de belangrijkste reden om prepaid te bellen en te sms’en.

Gepubliceerd: dinsdag 24 augustus 2010
Geactualiseerd: dinsdag 26 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie