Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile in oktober 2015 landelijke 4G-dekking

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

T-Mobile zal in oktober 2015 landelijke 4G-dekking aanbieden. Dit betekent dat 95 procent van de inwoners van Nederland dan toegang heeft tot snel mobiel internet van T-Mobile. Naar eigen zeggen verloopt de vernieuwing van het netwerk voorspoediger dan gepland. Eerder werd uitgegaan van een landelijke dekking aan het einde van 2015 of begin 2016.

Hiermee is T-Mobile de derde provider met landelijke dekking. KPN was de eerste en rondde de uitrol van zijn 4G-netwerk af in het voorjaar van 2014. Vodafone bereikte afgelopen najaar landelijke dekking. Tele2 maakte gisteren bekend buitenshuis een dekking van 70 procent te hebben.

Nieuw netwerk

T-Mobile heeft haar netwerk compleet vernieuwd en maakt daarvoor gebruik van de nieuwste technologie. In het persbericht zegt de provider voor een andere netwerkstrategie te hebben gekozen dan haar directe concurrenten KPN en Vodafone. Volgens de provider een 'ideale mix van frequenties' en de meeste masten in Nederland.

Hoogste netwerksnelheden

Nu al biedt het 4G-netwerk gemiddeld de hoogste internetsnelheden, aldus T-Mobile. Dat zou gebleken zijn uit Ookla snelheidstesten die data-analyse bureau DIKW eind 2014 uitvoerde. Uit dat onderzoek zou blijken dat de netwerksnelheid van T-Mobile in haar dekkingsgebied gemiddeld het hoogst is voor downloaden en uploaden ten opzicht van de twee andere netwerkaanbieders Vodafone en KPN.

Betere ontvangst binnenhuis

Later dit jaar zal T-Mobile op het vernieuwde netwerk ook de LTE900 frequentie activeren waardoor de ontvangst binnenshuis en op moeilijk bereikbare locaties veel beter moet worden. Hierdoor zal de beschikbaarheid van het 4G-netwerk verder toenemen.

4G-datagebruik in de lift

T-Mobile ziet het dataverbruik op haar netwerk explosief stijgen. Dagelijks maken al 1 miljoen klanten gebruik van het 4G-netwerk, dat is ongeveer een kwart van het totale klantenbestand (3,9 miljoen). In het eerste kwartaal van 2015 werd er bij de provider 54 procent meer data gebruikt dan een jaar eerder.

Telefoon + 4G-abonnement vergelijken in de Belwijzer
4G sim only abonnement vergelijken in de Belwijzer

Bekijk de 4G-dekkingskaart van KPN, Vodafone, T-Mobile en Tele2

Geactualiseerd: woensdag 22 april 2015

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie