Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile haalt hoogste gemiddelde internetsnelheid

door Jeanet Woldring Leestijd: 2 minuten

T-Mobile-snelste-netwerk.jpgT-Mobile heeft het snelste mobiele netwerk van Nederland. Dat heeft Ookla, wereldwijd leider in het testen van datasnelheden, bekendgemaakt. Daarmee is T-Mobile in ons land de winnaar van de Speedtest award voor mobiele netwerken in het tweede en derde kwartaal.

Hoogste gemiddelde down- en uploadsnelheid

Ookla heeft de data van 367.647 speedtests gebruikt die tijdens het tweede en derde kwartaal van dit jaar zijn uitgevoerd. T-Mobile haalt in de test een gemiddelde downloadsnelheid van 65,06 Mbps en een uploadsnelheid van 17,50 Mbps en laat daarmee KPN, Tele2 en Vodafone ver achter zich.

Speedcore-Ookla_Q2-3_2017.jpg

Ookla speedtesten

Speedtest-awards-NL-2017.jpgOokla vergelijkt speedtesten die gebruikers hebben uitgevoerd op iOS en Android mobile apps op de netwerken van de voornaamste mobiele providers in Nederland. Op basis van de ruwe data van het tweede en derde kwartaal van dit jaar haalde T-Mobile gemiddeld de hoogste score, zowel voor upload als download op 4G-toestellen.

Grootste datacapaciteit met hoogste mastdichtheid

Met in totaal meer dan elfduizend 4- en 4,5G-masten op 4700 locaties heeft T-Mobile naar eigen zeggen de grootste datacapaciteit van Nederland, met de hoogste mastdichtheid. Dat is van belang, omdat de kwaliteit van het signaal sterk afhankelijk is van de afstand tot een mast. Ook is het frequentiepakket van T-Mobile specifiek geschikt gemaakt voor de verwerking van grote hoeveelheden data.

Geactualiseerd: woensdag 27 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.