Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile groeit hard

door Jeanet Woldring

T-Mobile is  het eerste half jaar van 2004  flink gegroeid in Nederland. Ook mondiaal is het aantal abonnees toegenomen. Dit laten de vandaag gepubliceerde cijfers van het telecombedrijf zien. 

Ten opzichte van het eerste half jaar van 2003 groeide het aantal klanten met 32% (534.000 nieuwe klanten) tot 2,2 miljoen. Zowel het aantal abonnees als het aantal prepaid-gebruikers groeide.  T-Mobile heeft momenteel 1,19 miljoen prepaidklanten en 1,03 miljoen abonnees. T-Mobile staat na KPN en Vodafone met een marktaandeel van 15%   op de derde plaats op de Nederlandse markt.  Het telecombedrijf wil op termijn een tweede plaats innemen.

Volgens T-Mobile in Den Haag had het resultaat nog hoger kunnen uitvallen als de kosten om abonnees te werven niet waren opgelopen. Dat is ondermeer veroorzaakt door de toegenomen concurrentie, zowel van de vijf mobiele operators als van wederverkopers. De gemiddelde omzet per gebruiker (€36) valt wat lager uit dan in dezelfde periode van vorig jaar door de verlaging van de tarieven voor het bellen van vast naar mobiel. 

T-Mobile heeft -zoals gemeld- onlangs een nieuw PrePaid tariefplan gelanceerd: After 3. Met dit tariefplan* kunnen PrePaid gebruikers bellen vanaf 20 cent en SMS-en voor 9 cent. Mede door deze initiatieven verwacht T-Mobile haar koers te kunnen behouden.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie