Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile experimenteert met nieuwe internetbundels

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

Uurbundel-T-Mobile.jpgT-Mobile test internetbundels voor specifieke momenten, waarmee klanten tegen een scherp tarief 'intensief' kunnen internetten, buiten hun maandelijkse databundel om. Op basis van beschikbare capaciteit in het netwerk wil de provider klanten meer vrijheid en flexibiliteit geven. Vergelijkbaar met het weekend- en avondtarief in de energiemarkt of de daluren in de vrijetijdssector. Met intensief internetten wordt bijna onbeperkt bedoeld.

T-Mobile wil het voor klanten aantrekkelijker maken om altijd en overal gebruik te maken van haar nieuwe 4G-netwerk. In de energiemarkt is het bijvoorbeeld al de standaard dat het gebruik van energie in de weekenden en nachten goedkoper is. In de mobiele telecomsector gebeurt dat nog niet, beweert de telecomprovider. T-Mobile is de piek/dal tarieven kennelijk vergeten die bijna standaard aangeboden werden bij prepaid. Zo rond 2009 zijn de grote providers daar successievelijk van afgestapt om meer transparantie te bieden.Ook bij vaste telefonie was het heel gebruikelijk dat je in de 's avonds en in het weekend tegen daltarief kon bellen. Ouderwets wordt weer nieuwerwets.

Niet onbeperkt, maar intensief

Spitsbundel-T-Mobile.jpgVoor het experiment zijn eenmalige bundels samengesteld voor zorgeloos 'intensief' internetgebruik. In eerste instantie werden deze bundels 'onbeperkt' genoemd omdat T-Mobile mensen een onbeperkte mobiele internetervaring wilde geven, zonder misbruik in de hand te werken. Op basis van feedback en omdat er meer verwarring ontstond dan de provider verwachtte, is de naam ‘onbeperkt’ aangepast naar ‘intensief’.  Elke bundel bevat een zeer ruime hoeveelheid data om klanten een optimale en onbezorgde internetervaring aan te bieden. De verschillende bundels kunnen al naar gelang de behoefte aan- of uitgezet worden door een sms te sturen. Een bundel wordt voor één keer gekocht. Op dit moment wordt geëxperimenteerd met vijf verschillende bundels. Zo is er een uurbundel waarmee het mogelijk is om 60 minuten lang te internetten voor 2 euro. De datalimiet is 5 GB per keer. Een weekendbundel kost 5 euro en heeft een datalimiet van 50 GB. Verder is er nog een bundel voor de ochtend- en avondspits (20 GB voor 4 euro) en een nachtbundel 50 GB voor 5 euro).

Spelregels

Weekendbundel-T-Mobile.jpgT-Mobile zegt in de spelregels dat de mobiele internetbundels zijn bedoeld voor gebruik via een mobiele telefoon. De bundels mogen wel gedeeld worden met andere apparaten met behulp van de MB-verdeler of door een persoonlijke hotspot te maken. Je mag maximaal 1 bundel tegelijkertijd actief hebben en je mag zoveel bundels afnemen (achter elkaar) als je  wilt. Verder wordt aangegeven dat de prijzen en bundels kunnen wijzigen gedurende het experiment. De bundels zijn alleen te gebruiken in Nederland.

In samenwerking met klanten

T-Mobile doet dit experiment samen met circa 30.000 klanten en noemt zich een van de voorlopers die dergelijk bundels nu op kleine schaal test. Er is een willekeurige groep klanten geselecteerd die belangstelling zouden kunnen hebben voor deze producten. Zij kregen maandag een sms waarin ze uitgenodigd werden de bundels te proberen en feedback te geven aan de provider. Als blijkt dat bepaalde proposities goed aanslaan bij de testgroepen dan zal T-Mobile deze voor grotere groepen klanten beschikbaar maken.

Geactualiseerd: woensdag 13 april 2016

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie