Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

GSM Retourplan voor oude mobieltjes

door Jeanet Woldring

T-Mobile en TNT Post zijn een landelijk recyclingprogramma begonnen voor oude mobieltjes. Zij willen daarmee voorkomen dat ongebruikte of defecte toestellen in het milieu terechtkomen. De opbrengst komt ten goede aan het World Food Programme en War Child.

GSM Retourplan
Het GSM Retourplan zal worden beheerd door een onafhankelijke stichting. Mobieltjes inclusief batterijen die niet meer bruikbaar zijn worden milieuvriendelijk gerecycled. Mobieltjes die nog bruikbaar zijn worden in grote partijen geveild. Consumenten kunnen via winkels van T-Mobile of via TNT Post hun oude mobieltjes inleveren. 

Het is de bedoeling dat op termijn ook andere bedrijven aan het programma zullen meedoen, zodat het grootste handset recyclingprogramma van Nederland ontstaat.

Pilot Vodafone
Ook bij Vodafone  kunnen mobieltjes ingeleverd worden.  Deze maand is de provider een pilot gestart waarbij men geld kan krijgen voor een nog werkende mobiele telefoon, die wordt gerecycled of hergebruikt in een ontwikkelingsland. Klanten die tijdens de Vodafone Xtra weken hun oude mobiele telefoon inleveren bij aanschaf van een nieuw toestel, ontvangen hiervoor een vergoeding, afhankelijk van het type toestel. Volgens Vodafone heeft een huishouden gemiddeld 3 tot 5 ongebruikte toestellen thuis liggen.

Lees ook: Geef je oude mobieltje aan een aap

Gepubliceerd: vrijdag 8 januari 2010

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie