Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile daagt Telfort voor rechter

door Jeanet Woldring 2 reacties

T-Mobile daagt KPN-dochter Telfort voor de rechter. Volgens T-Mobile is de vergelijking in de reclamecampagne van Telfort onjuist en misleidend. Dat liet het dochterbedrijf van Deutsche Telekom vrijdag weten.

Sinds vorige week vergelijkt Telfort een van haar eigen nieuwe abonnementsvormen met die van T-Mobile. De vergelijkingen raken volgens T-Mobile kant noch wal. Telfort zou daarmee de consument misleiden en daarom heeft T-Mobile besloten de concurrent voor de rechter te dagen.

In de campagne claimt Telfort dat een van haar nieuwe abonnementsvormen (belbundel €20) veel goedkoper is dan de abonnementsvormen van T-Mobile (Flex € 20 en Relax € 19,50). Telfort beweert dat de beltarieven binnen de bundel tot 39% goedkoper zijn dan van T-Mobile. Maar volgens T-Mobile laat Telfort daarbij veel dingen achterwege, zoals hoeveel sms-jes iemand stuurt of hoe vaak de voicemail is afgeluisterd.*

Binnen bundel goedkoper; buiten bundel duurder 
Vorige week maakte Telfort nieuwe tarieven voor haar belbundels bekend.  Zo verhoogde de KPN-dochter het aantal minuten dat een nieuwe abonnee binnen een belbundel van 20 euro kan bellen van 150 naar 180.  Als de abonnee de bundel optimaal benut en precies 180 minuten belt, komt de minuutprijs op 11,1 cent. Vergeleken met de oude situatie betekent dit een prijsverlaging van 17 procent.

Maar als de abonnee méér minuten belt en buiten de bundel terechtkomt, betaalt hij voor elke minuut overschrijding 25 cent. Dit tarief was 22 cent en betekent dus een verhoging van ruim 13%. Bovendien is bij deze nieuwe abonnementen het bellen naar voicemail niet meer gratis, terwijl dat nou net één van de sterkste punten was van Telfort, toen het nog niet in handen was van KPN. Wat Telfort met de ene hand geeft, wordt met de andere hand weer teruggehaald, staat vandaag te lezen in de Telegraaf. En heel treffend: Alleen de klant die precies binnen de bundel blijft en geen voicemail afluistert, is ’koning’.

Appels en peren vergelijking
Tot woede van T-Mobile zet Telfort alleen de tarieven die gelden voor bellen binnen de bundel, naast elkaar. Daarbij wordt Telforts belbundel (20 euro) geplaatst tegenover T-Mobile Flex (20 euro) en T-Mobile Relax (€ 19,50).
       
Telfort verzuimt echter te vertellen dat haar condities op een aantal andere punten minder gunstig zijn. Bij Flex wordt bijvoorbeeld alles uit de bundel betaald, ook sms’en, terwijl het tegoed onbeperkt houdbaar is. Het bellen van de klantenservice is bij T-Mobile gratis, terwijl dit bij Telfort 20 cent per minuut kost. Wie buiten de bundel belt, krijgt bij T-Mobile als waarschuwing een gratis sms. Vanaf dat moment gaat men in plaats van een hoger tarief automatisch tegen een lager tarief bellen over al het eerdere gebruik. Daarmee is T-Mobile uniek en juist daarom is het niet zo slim van de reclamemakers van Telfort om te vergelijken met T-Mobile Flex! 

Onder dreiging van juridische stappen paste Telfort haar advertenties aan, zo bericht de Telegraaf. De ochtendkrant vervolgt: "In plaats van ’39 procent goedkoper dan T-Mobile’ kwam er te staan: ’Tot 39 procent goedkoper’. Een handige formulering die in feite weinig zegt. Ook als in bijna alle gevallen Telfort maar heel weinig voordeliger zou zijn en in één uitzonderlijk geval 39 procent goedkoper, dekt de vlag de lading."  

Raadpleeg de Belwijzer voor een juiste berekening van sms'jes, voicemail, binnen- en buiten de bundeltarieven etc.!

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (2)

Geplaatst door: ad ()

volgens mij zijn telefoon maatschappijen in de meeste opzichten legale dieven en weten absoluut niet wat er te koop is zoals bellen naar buitenland zeg ik de budget belkaart een echte topper naast de dieven ook voor gsm
reactie laat maar horen ik ben er klaar voor. en waar is onbeperkt naar vast van vodafone plots gebleven? kunnen ze toch niet genoeg stelen dan maar weg he meneer vodafone

Geplaatst door: benjamin ()

Minder rechtzaken=minder advocaatkosten=goedkopere abonnementen

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie