Van de makers van Logo Gaslicht
Wellicht ken je ons al van energievergelijkingssite Gaslicht.com?
Op bellen.com helpen we jou ook te besparen op je telefoons en abonnementen!
Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Wij vergelijken al
25
jaar
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile biedt ook onbeperkt thuisinternet via 4G

door Jeanet Woldring Leestijd: 3 minuten

T-Mobile-unlimited-4G-voor-thuis.jpgVanaf 29 januari komt T-Mobile met een onbeperkt abonnement voor thuisinternet via 4G. Het abonnement kost 35 euro per maand en is bedoeld als alternatief voor huishoudens die te kampen hebben met traag of instabiel internet via een vaste lijn.

Meer GB's voor lager bedrag

Sinds 2016 biedt T-Mobile al '4G voor thuis' als alternatief voor een vaste aansluiting. Daarbij kan worden gekozen uit databundels van 25, 50 of 100 GB per maand. Het thuisinternet maakt gebruik van een speciale 4G-router om via de mobiele verbinding een thuisnetwerk mogelijk te maken. De 25 GB databundel kost 30 euro, naar schatting geschikt voor één uur HD video per week. De 50 GB bundel kost 35 euro per maand, na het eerste jaar 40 euro. Terwijl  de grootste van 100 GB het eerste jaar 40 euro kost, daarna 50 euro. Bij de laatste twee bundels kan 's nachts onbeperkt gedownload worden. T-Mobile noemt geen snelheidslimiet, maar verwijst naar de maximale snelheid van het netwerk, 300/75 Mbps.

Per 29 januari komen deze bundels te vervallen en kunnen klanten een nieuw abonnement afnemen dat vergelijkbaar is met het mobiele Unlimited-abonnement. Dit nieuwe abonnement biedt maandelijks 100 GB tegen een snelheid van 25 Mbps. Invloeden van buitenaf kunnen er voor zorgen dat die snelheid niet helemaal wordt gehaald. Zo is ook de afstand tot de antenne en de drukte op het netwerk van invloed op de maximaal haalbare snelheid.

Fair use policy

T-Mobile voert wel een 'fair use policy' in om zo écht extensief gebruik aan te kunnen pakken. Om alle klanten een naadloze, mobiele internetervaring te kunnen bieden en een goed functionerend netwerk te garanderen, starten klanten iedere maand met 100 GB per maand tegen een snelheid van 25 Mbps. Daarna heeft de klant 5 GB per dag, gratis aan te vullen met GB-aanvullers. Deze constructie wordt ook gebruikt voor de mobiele Unlimited abonnementen. De internetsnelheid wordt bij gebruik van deze extra bundels niet verlaagd. 

Klanten kunnen kiezen uit een abonnement van 12 of 24 maanden, en tussen een abonnement met of zonder bijgeleverde 4G-router. Die speciale router moet dan los worden afgerekend.

KPN 4G internet voor 39 euro

KPN levert ook een 4G internetdienst als aanvulling op een abonnement via de koperlijn. De operator hanteert een postcodecheck en biedt het alleen op adressen waar via DSL minder dan 15 Mbps te verwachten is en waar voldoende capaciteit in het 4G-netwerk is. Dat resulteert in een snelheidsverhoging tot 20 Mbps. KPN levert de 4G-router gratis in bruikleen. Bij dit abonnement is de vaste aansluiting bepalend. Het kost 39 euro in de maand, zonder datalimiet. Naar eigen zeggen wordt de dienst na een succesvolle pilot in Nijkerk op meer plekken aangeboden.

Geactualiseerd: donderdag 18 januari 2018

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.