Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

T-Mobile Belstatus weer beschikbaar

door Jeanet Woldring

De belstatus-applicatie van T-Mobile is vanaf vandaag weer beschikbaar, evenals de iPhone applicatie. De functies zijn enkele maanden uit de lucht geweest om storingen op te lossen.

Wat is de Belstatus?
In de Belstatus ziet men - afhankelijk van het abonnement - per telefoonnummer de resterende belminuten en de kosten buiten de bundel. Zo ziet men bijvoorbeeld  bij Relax-abonnementen het aantal resterende minuten in de belbundel en de kosten (exclusief btw) buiten de belbundel. Bij Flex-abonnementen het resterende maandbedrag en de gebruikskosten buiten het maandbedrag. Bij de iPhone-abonnementen de resterende belminuten en sms-berichten en de overige kosten. 

'De Belstatus is op dit moment iets minder actueel dan gebruikelijk, dit wordt nog verder verbeterd', bericht T-Mobile. Uit eigen onderzoek blijkt dat de informatie is bijgewerkt tot 26 september, dus twee dagen oud. Omdat de belstatus weer beschikbaar is, is de infodienst 4422 vanaf vandaag afgesloten. Ook kan men zich vanaf nu niet meer  aanmelden voor de coulanceregeling.

Gespreksteller
Met de functie 'gespreksteller' op uw toestel kunt u overigens ook controleren hoeveel belminuten u al heeft verbruikt en dus ook hoeveel u er nog over heeft. Hierbij dient opgemerkt te worden dat de gespreksteller ook de gratis gesprekken meetelt én slechts een ruwe indicatie geeft. 

Wijze van afrekenen maakt het verschil!
De teller houdt geen rekening met de afrekeningsmethode van de mobiele aanbieder. En het maakt nogal verschil of u afgerekend wordt per seconde, de 1e minuut volledig of per hele minuut zoals sinds kort bij KPN bijvoorbeeld! Bij deze laatste methode betekent 1 minuut en 1 seconde bellen, 2 minuten betalen (is al bij een derde van alle abonnementen het geval!). De belminuten van een gemiddelde beller zullen hierdoor wel tot 30 % eerder "op zijn" dan bij afrekening per werkelijk gebelde seconde. In de Tariefvergelijking kunt u in één oogopslag zien of uw provider uw abonnement ook zo afrekent. Door op de kolom "Starttarief" te klikken, kunt u sorteren op de wijze van afrekenen. 


Tip: Belwijzer Mobiel (houdt rekening met wijze van afrekenen)

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie