Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile: 80% stelt abonnement zelf samen

door Jeanet Woldring

De afgelopen maanden kon T-Mobile tienduizenden nieuwe klanten verwelkomen. Dat kwam door  de introductie van een nieuw abonnementenmodel waarbij mensen zelf hun abonnement kunnen samenstellen. De telecomoperator is dan ook optimistisch over eigen kansen en zet in op het leiderschap van mobiel internet. Dit blijkt uit het persbericht met de resultaten over het tweede kwartaal.

80% stelt abonnement zelf samen
Het nieuwe abonnementenmodel is volgens T-Mobile uitermate succesvol. Mensen reageren er zeer positief op. Ruim 80 procent van de klanten kiest voor een ‘Stel Samen’- abonnement waarmee alle combinaties van belminuten, MB’s en extra’s mogelijk zijn. Standaard voor alle klanten is het onbeperkt sms’en en een onbeperkte dataverbinding met lagere snelheid. 

Omzetdaling gereduceerd
De hiervoor benodigde extra investeringen in smartphones zorgde op korte termijn wel voor een daling van de brutowinst in het tweede kwartaal die uitkwam uit op 108 miljoen euro (-18,8%). Toch wist T-Mobile de omzetdaling te reduceren. "Onze forse investeringen in het netwerk en onze service beginnen zich uit te betalen wat blijkt uit de tienduizenden nieuwe klanten. We blijven fors doorinvesteren in de pijlers netwerk en service wat onder andere resulteert in een 4G-netwerk dat direct geschikt is voor alle smartphones en gratis toegankelijk is voor al onze klanten.”

Klanttevredenheid
In het tweede kwartaal is de klanttevredenheid verder gestegen. De algehele waardering steeg met 8 procent, vergeleken met hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Met name de betrokkenheid van de medewerkers en de helderheid van de informatie worden geroemd. Daarnaast slaagde T-Mobile erin om als eerste operator genomineerd te worden voor de Gouden Oor Award. Hiervoor komen bedrijven in aanmerking die excelleren in het luisteren naar klanten.

Gepubliceerd: donderdag 8 augustus 2013
Geactualiseerd: vrijdag 24 januari 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie