Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

T-Mobile: 3G netwerkproblemen opgelost

door Jeanet Woldring

Het mobiel internetverkeer is weer op normaal niveau. Dat meldt T-Mobile op haar website. De afgelopen weken heeft de provider alles in het werk gesteld om de filevorming, die in het 3G netwerk ontstond, op te lossen. Diverse klanten die hinder ondervonden hebben aangegeven dat de dienstverlening weer in orde is.

Capaciteit verdubbeld
De plekken waar men de meeste hinder ondervond, zijn aangepakt en in het grootste deel van Nederland is de capaciteit sneller dan gepland verdubbeld. Daarnaast is ook meer dan de helft van de dit jaar extra te bouwen antenne-installaties in het netwerk geactiveerd. De komende tijd gaat T-Mobile door met verdere uitbreidingen van het netwerk om de continue groei te kunnen verwerken. Zie de dekkingskaart voor een indicatie van de bestaande GSM (2 G) en HSDPA (3G) en binnenkort verwachte netwerkdekking

Explosieve groei dataverkeer
T-Mobile is voorloper op het gebied van mobiel internet in Nederland. Van alle smartphone gebruikers in Nederland heeft 60% een T-Mobile abonnement. Naar eigen zeggen wordt de aanbieder als eerste geconfronteerd met deze extreme belasting van het netwerk. Smartphone-bezitters maken tot wel 40x zo veel gebruik van mobiel internet dan gebruikers van ‘normale’ mobiele telefoons. Vanaf het moment dat de iPhone 3G werd aangeboden, groeide het dataverkeer enorm. Door de omvangrijke capaciteitsuitbreidingen zegt T-mobile klaar te zijn voor de nieuwe generatie smartphones en de verdere groei van het mobiel dataverkeer.

Tegemoetkoming
Op het moment van de acute filevorming in het 3G netwerk, heeft T-Mobile haar klanten geïnformeerd over de problemen en de aanpak daarvan. Klanten die deze problemen ervaren hebben zich via een formulier op internet kunnen melden en krijgen uiterlijk eind juni 2010 te horen of zij in aanmerking komen voor de tegemoetkoming van 2 maanden abonnementskosten van hun internetbundel. 1 maand voor het ongemak en 1 maand als bonus. Deze vergoeding wordt na toekenning in twee maanden verrekend met de factuur.

Gepubliceerd: vrijdag 18 juni 2010
Geactualiseerd: woensdag 6 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie