Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Strijd om goedkoopste vakantie-sms losgebarsten

2 reacties

Goed nieuws voor de Nederlanders die vinden dat zij zich blauw moeten betalen als zij vanaf hun vakantieadres in het buitenland even een sms’je naar huis willen sturen. Dat is dit jaar goedkoper. Bij Vodafone, maar ook bij T-Mobile en KPN. Maar wel even op internet kijken hoe het precies zit, schrijft Pieter Evelein vandaag in de Volkskrant.

Wat hij vergeet te melden is dat je daarvoor slechts op één website hoeft te kijken. Op Vakantiebellen.com staan de tarieven en voorwaarden van alle aanbieders op een rijtje.

De Volkskrant journalist dacht  in eerste instantie dat de prijsverlaging komt doordat toezichthouder Opta onlangs heeft gezegd dat Nederlanders in het buitenland onnodig veel moeten betalen voor mobiel internetten en het versturen van sms-berichten. Gemiddeld kost zo’n sms’je 51 cent, terwijl de gemiddelde Europeaan 35 cent betaalt.

Volgens woordvoerder Yvonne Koks van Vodafone is het telecombedrijf er echter al langer mee bezig. Vodafone is al in 2005 begonnen de tarieven in het buitenland fors te verlagen. 'Dat de Opta, en ook de Europese Unie, aandringt op prijsverlagingen, heeft daar niets mee te maken.' Net als Ben Woldring van Bellen.com hoopt zij  dat andere aanbieders hun tarieven ook verlagen.

KPN/Hi vakantiebundels en T-Mobile Grenzeloos
KPN beweert dit al te hebben gedaan. Overigens alleen voor Hi abonnees. Wie belt met Hi betaalt voor 20 sms’jes 5 euro, dus 25 cent per stuk. Let op: heb je niet zo'n Vakantie Sms-bundel, dan betaal je als prepaidklant 75 cent per sms, dat is nog duurder dan bellen vanuit het buitenland! Het gaat bovendien om een zomeractie én het geldt alleen voor Hi-abonnees.  Het is nog de vraag of zij na de zomer ook goedkoper uit zijn.

Bij T-Mobile kost het versturen van een sms’je  vanuit het buitenland sinds vorige week 36 cent. Dit geldt niet voor prepaidklanten, maar alleen voor abonnees die T-Mobile Grenzeloos hebben geactiveerd. Dat is duurder dan bij Vodafone en Hi. ‘Maar je moet kijken naar de mix, zegt Hennie van der Heiden van  T-Mobile. 'Bij ons is het starttarief voor bellen 70 cent, bij Vodafone 79. En bij ons is internet goedkoper’ (red. mobiel internet bij Vodafone kost € 2,50 per MB met een starttarief van 79 cent; bij T-Mobile € 2 per MB zonder starttarief). Prepaidklanten kunnen geen gebruikmaken van T-Mobile Grenzeloos; zij betalen 50 cent voor het versturen van een smsje vanuit het buitenland. 

Vakantie Beltips
'Maar inderdaad, Nederlanders in het buitenland sms’en veel. Want bellen blijft duurder', concludeert de Volkskrant. Kritische kanttekening: geldt dus niet voor alle belvormen! Zie de Vakantie Beltips op Vakantiebellen.com! 

Video van Ben Woldring over voordeliger sms-en op vakantieBekijk ook de video van Ben Woldring over voordeliger sms'en op vakantie Reacties (2)

Geplaatst door: Hennie ()

Dat de gemiddelde Europeaan nog 35 cent betaalt vind ik zelfs nog teveel.
Laat we hopen de Europese Unie de sms tarieven in het buitenland maximeert tot
zo ongeveer 16 cent, zo ongeveer het dubbele van de 8 cent welke in Nederland gebruikelijk is.
Als het inderdaad zover is zal iedereen als een bezetene in het buitenland gaan sms-en waardoor de providers uiteindelijk toch nog veel meer zullen gaan verdienen..

Geplaatst door: Rien ()

Men moet wel héél erg naief van geest zijn, om wérkelijk te kunnen geloven dat de Opta en de EU hiermee niets te maken zouden hebben en wij deze initiatieven geheel en alleen aan de welwillendheid van de providers te danken hebben. Vodafone was er al mee bezig toen de EU ook op het idee kwam, laat me niet lachen.....
Ik lees dat een prepaid T-M klant nog steeds € 0,50 betaalt en een Hi-prepay klant nog steeds € 0,75, vermoedelijk zijn T-M en Hi er ook nog steeds mee bezig.....
Het kan geen kwaad dat de EU goed de druk op de ketel houdt....
Abonnees van T-M dienen van tariefvorm (buitenland) te veranderen om te kunnen "profiteren" van € 0.36 per sms en HI-abonnees, als ik het goed begrijp, een soort bundeltje van 20 sms-jes aan te schaffen, dit alles om er voor te zorgen de uiteindelijk de revenuen van de aanbieders toch weer een opwaartse lijn te zien geven.
Laat U geen zand in de ogen strooien, het kan niet de bedoeling van de EU zijn, dat om te kunnen "profiteren" van lagere sms-tarieven men eerst verplicht wordt tot een zekere minimum afname door een sms-bundeltje of een verplichting tot een andere (buitenlandse) tariefvorm omdat de providers door dit soort regelingen de essentie van de bedoelingen van de Opta en de EU weer proberen te omzeilen.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie