Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Stressloos streamen bij Vodafone abonnementen

door Jeanet Woldring 2 reacties

Streamen-zonder-stress.jpgVodafone biedt de eerste 3 maanden onbeperkt data bij zijn nieuwe abonnementen. De provider doet dat omdat het voor veel mensen lastig in te schatten is hoeveel MB’s ze gaan gebruiken. Daarnaast krijgen klanten meer flexibiliteit bij het samenstellen van hun abonnement. De vernieuwde abonnementen bieden grote databundels voor dezelfde prijs als de huidige abonnementen en zijn verkrijgbaar vanaf 4 april 2016.  

Eerste 3 maanden onbeperkt data

De dag nadat T-Mobile bekendmaakte standaard een 4G-testmaand aan te bieden komt Vodafone met drie maanden onbeperkt internet. Pas daarna kies je voor een databundel, op die manier weet je beter wat bij je past. De nieuwe Vodafone-abonnementen heten Start, Smart, Red en Black (nieuw). De vernieuwde abonnementen bieden grote databundels voor dezelfde prijs als de huidige abonnementen. Zo krijgt Red Super voor 36 euro 12 GB data, terwijl dat nu 7 GB is tegen dezelfde prijs. 

Flexibel qua bundelkeuze en toestel

Volgens de provider bieden de abonnementen veel flexibiliteit als het gaat om bundelkeuze en toestel. Zo kun je binnen de verschillende abonnementsvarianten elke maand gratis je databundel naar boven en beneden bijstellen. Vanaf Smart krijgen klanten standaard de eerste 3 maanden onbeperkt data. Klanten die kiezen voor een sim only omdat hun oude toestel bijvoorbeeld nog werkt, kunnen later alsnog besluiten een toestel erbij te nemen. Het toestel mag in alle gevallen ineens of in termijnen betaald worden, zonder extra kosten. 

Groot, groter, grootst

Vodafone Black is een nieuw abonnement. Voor de meest mobile savvy klanten, aldus de provider. Het heeft een grote databundel voor binnen- én buitenland (respectievelijk 25 GB en 2 GB), onbeperkt bellen en sms’en in Nederland en 43 voordeellanden en standaard extra’s zoals Napster en TV Anywhere. Dit abonnement gaat 89 euro per maand kosten, een abonnement voor de mobiele veelvraat dus. Inderdaad, je las het goed, 25 GB! Tele2 was de aanvoerder met een 24 GB abonnement (geen buitenland, maar slechts 36 euro per maand). Vodafone neemt nu het stokje over met deze enorme bundel. KPN heeft vooralsnog het nakijken, haar grootste bundel is 10 GB per maand. 

Bij Smart, Red en Black krijgen klanten extra data en tv-themapakketten als ze hun mobiele abonnement combineren met Vodafone Thuis. Alle varianten maken gebruik van het 4G-netwerk zonder snelheidsbeperkingen, onbeperkt sms’en, gratis 24/7 support van de klantenservice in Nederland én het buitenland en het gebruik van de apps My Vodafone en Vodafone Wallet. 
 
Alle details van de nieuwe Vodafone-abonnementen zijn te vinden in onderstaand overzicht.

Vodafone-Start-Smart-Red-Black.jpg

Klik op de afbeelding voor een volledige versie

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.

Reacties (2)

Geplaatst door: J.Minekus ()

Hoewel niet helemaal duidelijk wilde ik iets vragen over het bellen in het algemeen en de evt. keuze voor post-, prepaid-, abonnement gebruik sim-only. En daarbij nummerbehoud.
Tot heden gebruikte ik altijd post-paid bellen, omdat ik erg weinig bel, eigenlijk alleen in geval van nood. Helaas is de een na de ander gestopt.
De vraag ik kort. Welke is de beste optie, gezien het hierboven vermelde. Bij de gebruikerscan kwam Bliep er uit , ik had een paar maanden geleden gekozen voor symio maar vindt het duur. Wat betreft Bliep daar lees ja dan weer dat het niet echt goed zou zijn.
Ik vind e.e.a. erg verwarrend.
Dank nu reeds voor het antwoord.
Met groet,
J.Minekus

Geplaatst door: Apollo ()

Mooi dat Vodafone meer data gaat bieden, mocht ook wel want ze hadden relatief kleine data bundels. Wat mij wel verbaasd is het feit dat er eu bellen niet in de nieuwe abonnementen zit. Terwijl vanaf 1 mei binnen zone 1 dus ook vanuit nl naar andere landen in zone 1 en vice versa gebeld moet worden vanuit de bundel met een minimale toeslag van 5 ct p/m of mb. Is dit expres??

Opmerking van de redactie op 18-03-2016
Met het nieuwe Black abonnement levert Vodafone een heel grote databundel en kunt u gratis bellen in de 43 voordeellanden en 100 minuten naar 54 landen in het buitenland. Zie voor meer informatie de afbeelding in het artikel.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie