Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Storing op KPN netwerk

19 reacties

Op het centrale transportnetwerk van KPN doet zich sinds het begin van de nacht een hardnekkige storing voor. Dit laat het bedrijf vanmiddag weten via een persbericht.

Veel zakelijke klanten van KPN, maar ook van andere operators die van het KPN-netwerk gebruik maken, hebben daardoor problemen met hun communicatie.

Ook het pinverkeer via internet functioneert niet of met haperingen. Daarnaast zijn UMTS-zendmasten verstoord geweest. De gevolgen van deze verstoring zouden in heel Nederland merkbaar zijn. KPN zegt er alles aan te doen om de storing zo snel mogelijk te verhelpen.

Reacties (19)

Geplaatst door: geennaam ()

Werk op een help desk en het probleem doed zich hier ook voor dit kost ons veel geld. Bel je de helpdesk word er niet opgenomen

Geplaatst door: schutrup ()

is er misschien een storing bij kpn mobiel, mijn dochter heeft vanaf gisteren al geen verbinding meer met haar mobiel
daar betaal ik niet voor

Geplaatst door: Hugo ()

Sind 19 mei 2008 heb ik geen ADSL meer over mijn KPN-IDSN bij Speedlinq. Technische helpdesk van speedlinq zegt dat KPN iederaan aan het (her)aansluiten is en kan niks zeggen over hoelang het nog gaat duren?
Volgens mij wordt en niemand aangesloten en is het gewoon een strategische zet om speedlinq-tent te sluiten en alles over te zetten naar dure abonementen.

Speedlinq helpdesk is erg duur en de service & informatie is 100% nutteloos

Geplaatst door: Fox ()

Ik heb een flatfee mobiel internet abonnement met een extern usb-modem sinds oktober 2007. Helaas ontving ik de verkeerde bestelling te weten een insteekkaart. Die heb ik op advies van de Helpdesk aangetekend retour gestuurd. Voor deze kaart is mij zo`n 300 EURO in rekening gebracht die ik ondanks 3 sessies en met de 2e lijns helpdesk vele toezeggingen nog steeds niet teruggekregen heb. Ik heb vaak last van storingen waardoor ik niet mobiel kan internetten. Onlangs waren er werkzaamheden aan het mobiel internet. Dit wordt niet gecommuniceerd naar de klant. Nadat de werkzaamheden kennelijk waren afgerond waren ze vergeten bij mij een switchje om te zetten waardoor ik nog steeds niet kon internetten. Ik heb wanhopig zitten bellen met de helpdesk (5x) alwaar men mij de meest simplistische voorstellen deed (heeft u uw laptop wel aan? etc.) totdat eindelijk iemand er achter kwam dat men vergeten was mijn switch om te zetten. Ik heb 2 en een halve week niet kunnen internetten. Ik doe mijn bedrijfsvoering/administratie (eenmansbedrijf) met mijn laptop en heb veel schade (financieel/reputatie) opgelopen doordat ik niet kon internetten. Tot overmaat van ramp wil KPN nu ook nog zo`n 1500 EURO van mij ontvangen omdat ik over mijn datalimiet heen zou zitten. Iemand die een beetje nadenkt ziet meteen in dat dit een belachelijk bedrag is. Bovendien staat er in de policy dat KPN de eerste keer een waarschuwing uitdeelt en niet onmiddelijk tot incasso overgaat. Indien je hierover informeert bij de helpdesk (inmiddels zo`n 10 keer gebeld en uren in de wacht gestaan) krijg je van de medewerker aldaar te horen dat je over je datalimiet heen zit en dat de nota `niet liegt`.... Want dat kan ik natuurlijk zelf niet verzinnen (!). Als je via internet een klacht indient wordt je weer teruggebeld door de helpdesk met hetzelfde verhaal. Als KPN dan zo fantastisch is waarom ben ik dan zo wanhopig? Ben ik nu zo goed of zijn ze bij KPN nou van die knoeiers?

Geplaatst door: B ()

@Ron: ben ik helemaal met je eens !!! Ik heb het laatst zelfs nog van een KPN-er gehoord. Alles dik in orde daar en de beste ambtenaren in hun soort !

Geplaatst door: Ron ()

B)
Ik zit bij KPN maar heb afgelopen week helemaal geen probleem gehad. Alles werkt naar behoren. Top-bedrijf dat KPN. Met de beste en snelste service!!!!

Geplaatst door: Sander ()

heb nergens last van. snap niet wat het probleem is. (kpn altijd dichtbij maar toch heelver weg.

Geplaatst door: B ()

en de problemen duren, duren en duren maar voort.....wat is kpn toch een kwaliteitsbedrijf!

Geplaatst door: speedlinq abonnee ()

Ik heb nu al drie dagen geen vaste internetverbinding. Vorig jaar overgegaan op een speedlinq-abonnement. Was volgens internetten.nl de goedkoopste. De helpdesk is veel wel erg duur. In principe heb ik geen helpdesk nodig als er maar een betrouwbare verbinding gelegd kan worden. Nu weet ik niet waar ik aan toe ben. Dit zou wel een argument kunnen zijn om het bedrijf in gebreke te stellen en eventueel het abonnement op te zeggen indien er geen snelle oplossing komt. Maar wat is dan wel betrouwbaar?

Geplaatst door: me ()

Nog steeds geen telfort connectie 🙁

Geplaatst door: me ()

Nog steeds geen telfort connectie
🙁

Geplaatst door: Wii nie KPN ()

@Dr. Fill: ik mis de Delfste brandweer in je rijtje.
Maar ondertussen vanochtend nog steeds storing. Vanavond maar weer eens kijken of mijn xs4all-only weer up-and-running is.
Wii jarig is trakteert... Nou en bedankt: Hiep-hiep-hoera en proost allemaal!

Geplaatst door: B ()

Helemaal mee eens. Als je bedrijfsvoering in de structuur al niet klopt dan is de kans levensgroot op een technisch mankement. En daarne beginnen de problemen pas echt, want dan moet er gecommuniceerd worden, en dat kan KPN niet. HET voorbeeld daarvan is de helpdesk: EEN RAMP!

Geplaatst door: BG ()

Slechte bedrijfsvoering (voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten) leidt tot rammelende techniek. Veel meer analyse lijkt mij niet nodig.

Geplaatst door: Ben ()

[quote]was een kwestie van wachten op. Er zijn maar weinig bedrijven die hun bedrijfsvoering zo slecht op orde hebben als KPN. [/quote]

Hm ik vind dit een beetje kort door de bocht. De oude techniek van het analoge netwerk van KPN is behoorlijk stabiel en betrouwbaar. Met de gestage overgang van analoge centrales naar Voip, is de service van KPN op den duur niet stabieler maar ook niet instabieler dan wat de concurrentie heeft.

Hoe de bedrijfsvoering van KPN momenteel is weet ik niet. Er valt vast nog een hoop te verbeteren, maar dat is in veel bedrijven zo. Om de bedrijfsvoering tot oorzaak van een technische storing te torpederen vind ik een loze actie. Kom dan maar eens met een heldere analyze en toon maar eens aan wat de verbanden zijn hiertussen.

Geplaatst door: Ben ()

"was een kwestie van wachten op. Er zijn maar weinig bedrijven die hun bedrijfsvoering zo slecht op orde hebben als KPN. "

Hm ik vind dit een beetje kort door de bocht. De oude techniek van het analoge netwerk van KPN is behoorlijk stabiel en betrouwbaar. Met de gestage overgang van analoge centrales naar Voip, is de service van KPN op den duur niet stabieler maar ook niet instabieler dan wat de concurrentie heeft.

Hoe de bedrijfsvoering van KPN momenteel is weet ik niet. Er valt vast nog een hoop te verbeteren, maar dat is in veel bedrijven zo. Om de bedrijfsvoering tot oorzaak van een technische storing te torpederen vind ik een loze actie. Kom dan maar eens met een heldere analyze en toon maar eens aan wat de verbanden zijn hiertussen.

Geplaatst door: **** ()

en nu kan ik geen smsjes versturen... nieuwe storing?

Geplaatst door: Stavros ()

Zo zie je maar weer hoe groot de rol van kpn is en wat daarvan het gevaar is.

Geplaatst door: BG ()

was een kwestie van wachten op. Er zijn maar weinig bedrijven die hun bedrijfsvoering zo slecht op orde hebben als KPN.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie