Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Storing @Home voorbij

14 reacties

De grote technische storing bij internetprovider @Home van Essent is verholpen. Dit heeft een woordvoerder dinsdagmorgen laten weten.

Tienduizenden abonnees van @Home hadden sinds maandagmiddag geen internet- of telefoonverbinding meer. Volgens Essent was een van de servers defect.

Deze server reactiveert wekelijks de IP-adressen van de aangesloten computers. Nu die server dat niet meer deed, vielen zo'n 50.000 internetverbindingen weg.

Klanten in de zuidelijke provincies (Noord Brabant en Limburg) ondervonden de meeste hinder van de storing. Zij zaten maandagavond nog zonder verbinding. Voor abonnees in het noorden (Groningen, Drenthe en Overijssel) was de storing maandagavond grotendeels voorbij.

Essent adviseert klanten om hun modem aan te laten staan en niets te veranderen aan de instellingen van de computer.  @Home heeft in totaal 650.000 aansluitingen.

Problemen bellen via internet 
Niet alleen Essent heeft te kampen met problemen met internetbellen. Ook InternetPlusbellers van KPN stuiten nog altijd op storingen, administratieve problemen en slecht bereikbare hulpdiensten, zo berichtte de Telegraaf gisteren.  KPN wijt de problemen aan de 'immense populariteit' van bellen en internetten via een snelle verbinding. Wekelijks melden zich 20.000 nieuwe klanten aan, waardoor de wacht- en levertijden fors opgelopen zijn. KPN zegt de toestroom niet te hebben voorzien. Inmiddels is het callcenter en de monteursvloot uitgebreid en zou de achterstand aan problemen nu snel weggewerkt worden.

Zie ook: Probeer Home nu 2 maanden gratis - InternetPlusBellen van KPN

Reacties (14)

Geplaatst door: verdelle ()

vandaag al de 5 de dag geen telefoon.Gebeld, gemaild, maar steeds dezelfde nutteloze berichten van Home. Vorig jaar al hetzelfde gezeik gehad. Ga nu toch maar snel overstappen naar KPN. Ik ben het spuugzat,

Geplaatst door: B Reiniers ()

Sedert donderdag 3 januari 2008 geen telefoonverbinding meer te krijgen via @Home. Het is nu zondagavond 6 januari en nog steeds geen telefoonverbinding. Heb 2 keer de klantenservice gebeld. Als advies kreeg ik: Mijnheer u moet geduld hebben. Ja dat heb ik zeker en ook begrip dat er weleens wat kapot kan gaan, maar drie dagen is toch wel te gortig. Kom op @HOME los dit eens op.

Geplaatst door: henk ()

had zondag 11 , maandag 12 en
dinsdag 13 maart geen telefoon-
en internetverbinding s`avonds.
Hoezo problemen opgelost?

Geplaatst door: j nouws ()

probemen opgelost?niet hier in Zundert.wordt er wel iets aangedaan?wij willen kunnen bellen anders betaal ik geen abonnement meer.betaald u de kosten terug via mobiel bellen?

Geplaatst door: moniek ()

Sinds donderdag internet+bellen van @home. 3 uur kunnen bellen,dus vanaf donderdag elke dag (mobiel) met @home gebeld volgens de deskundigen moet dan weer het modem uit, de ene keer 2 uur, de andere keer 24 uur etc. etc. nu nog steeds geen telefoon.Dieptepunt vandaag beleefd ,na half uur wachttijd,onbeschoft en slecht verstaanbaar jongetje aan de lijn die mij, eenvoudige leek in jip en janneketaal gaat uitleggen (dat zijn letterlijke woorden) hoe het moet. Deze briljante jongeman met als achternaam Amkreutz stelt ook nog de intelligente vraag hoe het toch kan dat ik kan bellen terwijl ik een klacht heb dat ik via @home niet kan bellen. Heb zijn in jip en janneke taal gegeven advies opgegevolgd en verrassing.... de telefoon doet het....... nog steeds niet. Maar "gelukkig" mocht ik terugbellen als het niet zou werken zei hij. Dus zojuist weer teruggebeld,na een kwartier flauwe liedjes in de wachtstand aanhorend,krijg ik een dame aan de lijn die mij in 1 adem verteld (ze is er waarschijnlijk ook opgetraind om die zin uit haar strot te krijgen) dat ze we uit de wachtstand heeft gehaald want de wachtijd bedraagt nu nog 3 kwartier. Dat geloof je toch niet.

Geplaatst door: Boomkamp ()

Wij hebben al vanaf 2 januari geen internet en telefoon meer.
Ik heb de helpdesk nu zo`n 8 uur mobiel aan de telefon gehad.
een helpdesk medewerker zei me zelfs, ik snap niet dat u het al zover heeft laten komen... ik was allang overgestapt naar een ander.

Wat een top bedrijf.

Groet D

Geplaatst door: Peter ()

@ home nou nou dat is me wat even bellen met de help desk en wat denk je 10 a 15 minuten wachten en dan komt de stomme vraag waar kan ik u mee van dienst zijn nou geef mijn geld maar terug van de wacht tijd wandt iets oplossen duurt maanden bij jullie. Maar als het op betalen aan komt dan weten jullie wel raad.Ik denk dat ik zeer rap over stap naar provider Speedling wand voor het zelfde geld heb ik 4mb down en 1024 up wat denk je dat ik doe volgende week ha ha weg bij @ home.Hopelijk gaat zich ahome eens bedenken over de snelheden wandt die liggen flink lager als anderen providers en duurder.A home krab je eens achter het oor en denk aan je Consument.

Geplaatst door: henk ()

Denk dat je nog ff moet wachten zijn allemaal al naar at home (geintje) hoop dat je snel weer tv kunt kijken

Geplaatst door: mev de jong ()

na de zoveelste keer heb ik weer eens geen tv
hoe vaak moet dit gebeuren
ik wordt er een beetje gek van

ik heb al een paar keer gebeld en wordt telkens afgescheept met zoveel werk uren
ik vraag me af of ze bij at home wel werken

ik hoop dat vandaag die tv het nog gaat doen

betalen weten jullie ok wel hoe snel het moet
en dan weten jullie het ook zo op te lossen

dus ik verwacht dat het nu ook gebeurt

vriendelijke groeten

Geplaatst door: hans ()

had vroeger ook @home. Had zeer vaak storing, maar dat lag natuurlijk altijd aan mijn pc en mijn instellingen volgens de helpdesk. Heb het een keer zo bont meegemaakt, ik belde op, nam er een of andere schoolverlater op, dus ik zeg: "het doet het weer eens niet" stelt die sukkel de wedervraag "wat doet het niet meneer?" De wasmachine, nou goed!

Geplaatst door: mini ()

Wij hebben het snelste internetpakket van @home.Ik wil dan niet weten hoe langzaam het traagste pakket is als bij ons het al 12 minuten duurt voordat we hun pagina uberhaupt open hebben.

Geplaatst door: edgar ()

ja @home zegd ook van als er storing is kijk op home.nl maar dat wordt lastig als internet niet werkt ook dom om zo reclame te maken

Geplaatst door: rob van der sman ()

Problemen bij Essent en home opgelost. Om te lachen. Al een jaar bel ik met familie in deventer en al even zolang zijn er problemen met zowel internet al de telefoon. Het eleverde product van Essent deugd niet. Ze moesten zich schamen. Een verontschuldiging kan er zelfs niet af.

Geplaatst door: A Damen ()

Mijn telefoonproblemen zijn helemaal nog niet opgelost !!!!!!!!!
Moet ik telefonisch een klacht indienen bij @home...HOE ???? Kan ik nu een Telefonbischer klacht indienen als ik NIET kan Bellen????????????
Zeer `aparte`gewaarwording, nietwaar !!!!!!??????????

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie