Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Stichting steekt stokje voor overname KPN

door Jeanet Woldring

De Stichting Preferente Aandelen B van KPN steekt een stokje voor de overname door het Mexicaanse América Móvil. Dat maakte de stichting donderdag bekend.

De stichting activeert een zogenoemde call optie, waardoor het nagenoeg 50 procent van het totale stemrecht in handen krijgt. Zo voorkomt de stichting dat het bedrijf van miljardair Carlos Slim meer dan 50 procent van het stemrecht bij KPN in handen krijgt.

De stichting had eerder al aangegeven bezorgd te zijn over de onduidelijke bedoelingen van Slim met KPN. De doelstelling van de stichting is het behartigen van de belangen van KPN en de met haar verbonden ondernemingen en alle daarbij betrokkenen, zegt KPN in een donderdagavond uitgegeven persbericht.

De stichting benadrukt dat zij positief staat tegenover de verkoop van E-Plus en dat het bezit van de preferente aandelen B van tijdelijke aard is. Vanochtend om 11 uur vindt er een persconferentie plaats in Amsterdam.

Gepubliceerd: vrijdag 30 augustus 2013
Geactualiseerd: dinsdag 12 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie