Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Sterkte 5G straling binnen de limieten

door Margot Meendering Leestijd: 2 minuten

De blootstelling aan straling van elektromagnetische velden van 5G-antennes en -telefoons blijft onder de Europese limieten. Dat heeft toezichthouder Agentschap Telecom onderzocht aan de hand van 5G-proefopstellingen. Het RIVM heeft in opdracht van het Agentschap Telecom onderzoek gedaan naar de wetenschappelijke literatuur over blootstelling aan 5G straling.

Plaatje van raket met 5G

Ondanks dat de straling onder het Europese maximum blijft, is het volgens het RIVM belangrijk om de ontwikkelingen op de voet te volgen. Het RIVM ziet een toenemend gebruik van datacommunicatie en verwacht ook dat het aantal stralingsbronnen zal gaan toenemen. Het is op dit moment nog onduidelijk wat de gevolgen hiervan zullen zijn voor de blootstelling aan 5G-straling.

Gezondheid

Het 5G-netwerk is nog niet geactiveerd, maar sommige mensen maken zich zorgen over de gezondheidsrisico’s van het nieuwe netwerk. Er zijn verschillende wetenschappelijke onderzoeken gedaan naar de effecten van elektromagnetische straling op het lichaam. Uit deze onderzoeken blijkt dat mobiele straling niet schadelijk is voor de gezondheid. De straling van bijvoorbeeld zonlicht is veel hoger dan die van de verschillende netwerken.

metingen-5g-agentschap-telecom.PNG

Meer metingen 5G

Agentschap Telecom zegt dat de metingen het startpunt zijn van meer metingen. In de toekomst zullen vaker soortgelijke metingen worden uitgevoerd om de veranderingen in de gaten te houden. Per jaar vinden er zeventig metingen plaats op de verschillende netwerken. In een video is te zien waarom en hoe deze 5G-metingen plaatsvinden.

Geactualiseerd: woensdag 22 januari 2020

Margot Meendering
Margot Meendering Online content marketeer

Margot was tot juni 2022 werkzaam als Online productspecialist Telecom bij Internetten.nl. Door het verwerken van de producten en diensten in onze vergelijkingen is Margot snel telecom expert geworden. Daarnaast heeft ze ervaring opgedaan in het ondersteunen van onze klanten via de klantenservice. Ze weet hierdoor veel van vaste en mobiele telecom zaken. Vandaar dat je haar naam nog kunt tegenkomen bij telecom gerelateerde artikelen en nieuwsberichten.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie