Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Sterke merken bepalen keuze toestel of abonnement

Leestijd: 2 minuten

De mobiele beller heeft vooral een band met sterke merken. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS Nipo, waarbij eind vorig jaar ruim vijfduizend personen zijn ondervraagd  in zes Europese landen.

Lange tijd werd gedacht dat de keuze bij de aanschaf van een mobiele telefoon afhankelijk was van een handset of operator, zo stellen de onderzoekers. Gebleken is echter dat de Nederlandse consument van mobiele telefonie de meeste binding heeft met een sterk merk. Dat bepaalt vaak de keuze voor een toestel of abonnement. De sterkste merken zijn Nokia, KPN (Hi), Samsung en Vodafone.

De binding met een toestel of provider is belangrijk omdat het voor een groot deel de herhalingsaankoop van een klant bepaalt, zo stellen de onderzoekers. Ook zou te zien zijn dat de consument die veel binding heeft met het toestel of provider zijn toestel intensiever gebruikt.

Gekeken naar de merken op zich hadden ruim 2500 gebruikers de meeste binding met Nokia-toestellen. Ze roemden de gebruiksvriendelijkheid en de kwaliteit van het toestel en de batterij.

De Samsung-consument liet zich vooral verleiden door extra geboden features, zoals SMS, MMS, spelletjes en de mogelijkheid tot het downloaden van ringtones. Het mooie design en het kleine formaat van het toestel speelde ook een grote rol bij de keuze voor dit merk.

Bij de providers scoorden KPN en Vodafone het hoogst vanwege hun degelijke netwerk en klantvriendelijkheid.

Zie ook: 
Belwijzer Mobiel Voor belkosten en toestelprijzen
Toestelwijzer Vergelijk alle mobieltjes of gratis toestellen met goedkoopste abonnement

Geactualiseerd: dinsdag 12 mei 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie