Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Sterke groei O2 (voorheenTelfort)

O2 (Telfort) heeft vorig jaar een sterke groei doorgemaakt in Nederland. Het aantal klanten groeide in 2001 met 58 procent tot bijna 1,26 miljoen. Dat is vandaag bekendgemaakt. De onderneming is daarmee naar eigen zeggen de nummer drie op de Nederlandse markt geworden.
De sterke groei is vooral het gevolg van de Postbank-actie om klanten te werven door bankdiensten aan te bieden in combinatie met een mobiele telefoon van Telfort. Daardoor kreeg mmO2 er 475.000 klanten bij en passeerde het Ben en Dutchtone.
De activiteiten in Nederland waren het afgelopen boekjaar nog wel verliesgevend. De twaalf maanden tot 31 maart leverden een verlies voor rente, belastingen en afschrijving op van 80 miljoen euro. Dat was wel veel minder het jaar ervoor. De omzet steeg 75 procent.
Zorgwekkend is wel dat in het vierde kwartaal het aantal abonnees afnam, met 46.000. Volgens mmO2, dat in Nederland inmiddels opereert onder de naam O2, is de daling veroorzaakt door de zware concurrentie.
O2 was vooral blij met de opbrengststijging van de pre-paid beller, met 6 procent tot 132 euro.

MmO2 staat onder druk van de financiële markten om zijn activiteiten in Nederland en Duitsland af te stoten omdat ze verliesgevend zijn. De onderneming, die vorig jaar door British Telecom naar de beurs is gebracht, lijkt dit echter geenszins van plan.

O2 tekende contracten voor netgebruik met Tele2 en Debitel Nederland.

bronnen: persbericht mmO2, www.nu.nl en www.planetmultimedia.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie