Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Sterke groei O2 (voorheenTelfort)

5 reacties

O2 (Telfort) heeft vorig jaar een sterke groei doorgemaakt in Nederland. Het aantal klanten groeide in 2001 met 58 procent tot bijna 1,26 miljoen. Dat is vandaag bekendgemaakt. De onderneming is daarmee naar eigen zeggen de nummer drie op de Nederlandse markt geworden.
De sterke groei is vooral het gevolg van de Postbank-actie om klanten te werven door bankdiensten aan te bieden in combinatie met een mobiele telefoon van Telfort. Daardoor kreeg mmO2 er 475.000 klanten bij en passeerde het Ben en Dutchtone.
De activiteiten in Nederland waren het afgelopen boekjaar nog wel verliesgevend. De twaalf maanden tot 31 maart leverden een verlies voor rente, belastingen en afschrijving op van 80 miljoen euro. Dat was wel veel minder het jaar ervoor. De omzet steeg 75 procent.
Zorgwekkend is wel dat in het vierde kwartaal het aantal abonnees afnam, met 46.000. Volgens mmO2, dat in Nederland inmiddels opereert onder de naam O2, is de daling veroorzaakt door de zware concurrentie.
O2 was vooral blij met de opbrengststijging van de pre-paid beller, met 6 procent tot 132 euro.

MmO2 staat onder druk van de financiële markten om zijn activiteiten in Nederland en Duitsland af te stoten omdat ze verliesgevend zijn. De onderneming, die vorig jaar door British Telecom naar de beurs is gebracht, lijkt dit echter geenszins van plan.

O2 tekende contracten voor netgebruik met Tele2 en Debitel Nederland.

bronnen: persbericht mmO2, www.nu.nl en www.planetmultimedia.

Reacties (5)

Geplaatst door: j.w. van gent ()

ik ben tottwee maal toe zeer teleurgesteld in O2 bellen met pre-paid vanuit Zwitserland. In mei én in juni lukte het niet om verbinding te krijgen.
O2 heeft nooit gereageerd op mijn klahten.
ik schakel dan ook over op een andere provider

Geplaatst door: A. Boogaard. ()

Netwek zoeken en vaak zoeken waar ik woon en ook wegvallen. Op andere plaatsen gaat het gelukkig beter.

Geplaatst door: burdy ()

Klanten kwijt door concurrentie? De klant gingen weg omdat Tel"verrot" steeds slechter werd. Geen landelijke dekking meer omdat ze niet meer met Libertel werkte. De klanten kregen geen rekeningen meer, geld werd niet meer afgeschreven al had je een automatische incasso met ze afgesproken. En dan hebben ze het lef om mensen te verplichten om openstaande rekeningen binnen 3 dagen te voldoen zo niet dan staat er een deurwaarder op de stoep!!!! Nee Tel"verrot" heeft het allemaal aan zichzelf te danken.

Geplaatst door: beppie ()

O2, wie van telfort, genie, onetell, tele2, etc is het nou werkelijk? En hoeveel van de postbank klanten hebben hun toestel weer terug gestuurd?

Geplaatst door: pven ()

O2 ziet prepaid-bellers als abbonees ?!? Dat vind ik wel heel erg vaag ...

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie