Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Stemmen via `rode knop' in plaats van sms

Leestijd: 2 minuten

MTV Nederland gaat de 'rode knop' inzetten bij de TMF Awards op 13 oktober. Dat staat vandaag te lezen op Emerce.

Met de 'rode knop' op de afstandsbediening kunnen kijkers van digitale televisie van UPC straks stemmen op hun favoriete artiest. UPC is via zusterbedrijf Chellomedia, die de ‘rode knop’ techniek ontwikkelde, een samenwerking gestart met MTV Networks, de eigenaar van TMF.

MTV wil interactiviteit via de afstandsbediening voor meerdere kanalen en programma's inzetten. Het bedrijf zegt niet bang te zijn voor omzetverlies als kijkers straks niet meer stemmen via sms. De ontwikkeling van de 'rode knop' zou toch niet meer te stuiten zijn. Met de ‘rode knop’ op de afstandsbediening kunnen kijkers meestemmen bij spelshows, meedoen met quizen en producten en diensten bestellen.

VPRO-programma 3VOOR12 had hiermee de primeur op de Nederlandse televisie. Kijkers van digitale televisie van UPC kunnen na afloop van het programma door een druk op de rode knop van de afstandsbediening een uitgebreide special van artiesten bekijken die tijdens het programma kort te zien zijn geweest. Wie geen digitale televisie heeft kan de specials ook via de site van 3VOOR12 bekijken. Momenteel hebben 350.000 mensen digitale televisie van UPC. 'Rode knop'-toepassingen zijn ook ontwikkeld voor Sport1 en EuroNews.

In Engeland, waar een groot deel van de mensen digitaal tv kijkt, wordt de rode knop al langer gebruikt voor interactieve tv-programma's. In Nederland begint de toepassing nu langzaam bekendheid te krijgen. Zo maakte KPN dit voorjaar bekend  de 'rode knop' te gaan introduceren. Kijkers van digitale televisie van KPN kunnen daarmee straks artikelen in reclames of programma’s bestellen. KPN overweegt hiervoor een eigen betaal-verwerkingsysteem op te zetten.

Geactualiseerd: dinsdag 23 juni 2020
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie