Steeds meer gratis en vrijblijvend proberen

door Anniek Kruijer

Wel eens een proefrit van 2 maanden gemaakt? 

Met deze advertentie probeert Vodafone u te verleiden om twee maanden gratis e-mail te proberen op uw mobiel van bijvoorbeeld Sony Ericsson of Nokia. 'Try before you buy!' Het werkt al heel lang voor shareware, maar providers proberen ook steeds vaker   hun producten en abonnementen op deze manier aan de man te brengen.

Zo kunt u internet van @Home  nu twee maanden helemaal gratis proberen. Geheel vrijblijvend, zonder dat u direct aan een jaarcontract vastzit. Kiest u naast internet ook voor telefonie, dan betaalt u voor het bellen de eerste twee maanden evenmin iets. @Home heeft de "Vrijblijvend proberen" actie overigens al heel lang, waarbij je het installatiepakket binnen 60 dagen terug kunt sturen als je niet tevreden bent. 

Niet alleen voor internet en telefonie, maar ook voor digitale televisie heeft de kabelaanbieder een probeerperiode. En wie internet, telefonie en digitale televisie afneemt in een totaalpakket*, betaalt de eerste twee maanden evenmin abonnementskosten.

Let wel: u moet natuurlijk wel in het verzorgingsgebied van @Home (Essent Kabelcom) wonen. De aanbieder heeft het hoogst aantal kabelaansluitingen van Nederland, op UPC na, die als één van de eersten een 'Try and Buy' actie had. Deze kabelaar geeft nu een jaar lang hoge kortingen op maandkosten van UPC Telefonie gecombineerd met chello breedband internet. Bovendien met  100% installatiegarantie en wie alleen voor UPC Telefonie kiest en genoegen neemt met een langzame internetverbinding, krijgt deze er gratis bij.

Met laatstgenoemde actie heeft UPC de derde kabelaanbieder Casema gevolgd, die met het basispakket al maandenlang de goedkoopste optie heeft voor alle type bellers volgens de Consumentenbond. Dit kunt u echter niet even proberen, u zit er net als bij de meeste aanbieders een jaar aan vast. 

* Zie: TOTAALWIJZER voor meer totaalpakketten

Zie ook: Toestelwijzer

Anniek Kruijer

Content marketeer
Anniek Kruijer
Ik ben Anniek, medewerker van Bencom. Met de artikelen op Bellen.com wil ik jullie onafhankelijk informeren over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van mobiele telefonie. Mocht je vragen hebben of gewoon willen reageren op dit artikel doe dat dan vooral hieronder.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.