Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Staat geeft gouden KPN aandeel op

De Nederlandse Staat heeft haar belang in KPN gehalveerd tot circa acht procent. Dit heeft het ministerie van Financiën vandaag bekendgemaakt

Er zijn 105 miljoen aandelen verkocht aan ABN Amro Rothschild en 60 miljoen aan KPN voor 'ruwweg euro 1,4 mrd'. Dit heeft het ministerie van Financiën  gezegd tegen FD.nl/Betten Beursmedia News. De opbrengst van de verkoop zal worden gebruikt om de staatsschuld af te lossen.

KPN heeft laten weten zo'n 500 miljoen te hebben betaald voor de aandelen, wat neerkomt op € 8,33 per aandeel. De Staat wil zijn belang in KPN later nog verder reduceren. Nu het belang tot onder 10% is gezakt, ziet de Staat af van het zogenoemde 'Gouden Aandeel', wat onder meer het recht geeft invloed uit te oefenen op de bedrijfsvoering.

De Staat is met de verkoop niet langer de grootste aandeelhouder van KPN. Capital Research and Management Company en Capital Group International bezitten respectievelijk een belang van 10,7% en 10,3% in het telecombedrijf.

De Staat verkocht in januari dit jaar voor het laatst aandelen KPN. De opbrengst bedroeg toen voor 150 miljoen aandelen ongeveer 1,1 miljard. In 2001 had de overheid nog bijna 35% van de voormalige monopolist in telefonie in handen.

Gepubliceerd: woensdag 7 december 2005

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie