Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Spotify nu gratis op mobiel en tablet

door Jeanet Woldring

Voortaan is het ook mogelijk op mobiele apparaten gratis gebruik te maken van Spotify. Tot nu toe moest nog 10 euro per maand betaald worden voor de mobiele muziekdienst. Er was al een gratis variant voor op laptops en desktops, waar de gebruikers reclames krijgen voorgeschoteld. Diezelfde dienst is nu ook beschikbaar voor mobiel en tablets.

Gratis app
Met de gratis app kunnen gebruikers in de shufflemodus op hun mobiel of tablet luisteren naar afspeellijsten en naar de volledige catalogus van een artiest. Daarnaast is het mogelijk kant-en-klare afspeellijsten te zoeken en onderweg eigen afspeellijsten te maken. Door de shufflemodus kunnen gebruikers alleen muziek in willekeurige volgorde beluisteren. Zo kunnen ze alle muziek kiezen, maar is de volgorde van de muziek niet te bepalen. 

Spotify Premium
Wie de app download, krijgt als welkomstcadeautje 48 uur gratis toegang tot Spotify Premium*. Hierdoor kun je gebruikmaken van extra functies, zoals on-demand luisteren op je mobiele apparaat en de offline modus. Wanneer het gratis proefabonnement op Spotify Premium is afgelopen, houd je alle voordelen van de gratis app. 'Nu en voor altijd', zegt het bedrijf in haar persbericht.

Verschuiving naar mobiel
Dat Spotify nu ook een gratis versie van zijn dienst aanbiedt, komt niet echt als een verrassing aldus Emerce. 'De concurrentie van Pandora, iTunes Radio en Rdio neemt toe, maar bovendien verschuift het gebruik van muziekdienst van de desktop naar smartphones of tablets. Dat is adverteerders ook niet ontgaan.'

Kwart betalende gebruikers
Spotify breidt zijn dienst uit naar 55 landen, en voor het eerst zijn ook de albums van Led Zeppelin beschikbaar. Momenteel heeft Spotify ruim 24 miljoen gebruikers, waarvan er zes miljoen betalen.

* Bij KPN Alles-in-1 Standaard of Premium krijg je Spotify Premium gratis. Bij alle andere KPN Internet pakketten betaal je 10 euro per maand voor Spotify Premium.
 

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2013
Geactualiseerd: dinsdag 12 mei 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie