Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Spotgoedkoop bellen met RingCredible

door Jeanet Woldring

Met de app van het Nederlandse RingCredible bel je nationaal en internationaal tegen spotprijzen naar binnen- en buitenland. Waarom? Alle verbindingen lopen via VoIP, enkel het afleveren op een vast of mobiel net ergens in de wereld kost wat geld. Dat schrijft Erwin Boogert in zijn laatste column op Bellen.com. Wat is het en hoe spotgoedkoop is RingCredible precies?

Wat is RingCredible?

RingCredible is een app voor Android en iPhone. Leverancier is het Nederlandse bedrijf RBN, dat staat voor Roaming Bestaat Niet. De dienst werd eind vorig jaar gelanceerd en telt al meer dan 300.000 gebruikers wereldwijd. Volgens de Consumentenbond werkt de app goed.

Hoe werkt het?

De RingCredible app doet ongeveer hetzelfde als Skype: bellen via internet. Gratis internetbellen naar andere gebruikers van dezelfde software is niet mogelijk. Dat kan wel met Skype. RingCredible kan alleen spotgoedkoop bellen naar gewone vaste of mobiele telefoons in honderden landen. Je moet wel op zoek naar een goedkope of gratis internetverbinding voor je smartphone. Bijvoorbeeld door een wifihotspot te gebruiken op de camping of in een hotel.

Spotgoedkoop

De tarieven van RingCredible zijn aanzienlijk lager dan de roamingtarieven van mobiele providers en in veel gevallen ook nog lager dan die van Skype. Je betaalt voor het bellen van een vaste telefoon in Nederland altijd 1 cent per minuut. En voor mobiele nummers 7 cent per minuut. In beide gevallen betaal je een starttarief van 5 cent (bij Skype 9 cent). Zie voor de tarieven van de overige landen de website van RingCredible. 

Ter vergelijking: vanuit een EU-land kost een belletje naar Nederland via een provider 35 cent per minuut. De tarieven voor bellen en sms'en vanuit een ander buitenland (Turkije, Rusland, Mexico) zijn niet gereguleerd en zijn nog veel hoger. Zo kost een gesprek vanuit Turkije bij veel providers 1 euro per minuut, blijkt uit Vakantiebellen.com.

Gepubliceerd: vrijdag 19 april 2013
Geactualiseerd: maandag 22 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie