Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Speedlinq nu ook Telfort Internet

14 reacties

Speedlinq is vanaf 1 januari onderdeel van Telfort geworden.  De internetprovider is sinds augustus 2006 eigendom van KPN.  Bestaande klanten van Speedlinq worden op de hoogte gehouden van nieuwe ontwikkelingen, zo staat op de website te lezen.

Hans Huygens en Pieter Porte, directeuren van het eind 2002 opgerichte bedrijf, hebben oktober jl. afscheid genomen. Na de overname voerden zij samen met KPN de bedrijfsvoering over Speedlinq. Hun functies zijn per 1 oktober overgenomen door Hans Blom en Taco van den Elskamp. Huygens en Porte laten een succesvol bedrijf achter met meer dan 70.000 klanten dat zowel qua technologie als marketing de grote internet service providers regelmatig uitdaagde.

Speedling maakt het de grote gevestigde providers en telecommerken vaak lastig. De internet service provider zorgde regelmatig voor verrasssingen. Zo introduceerde Speedlinq eind 2002 als eerste al een all-in-one pakket met VOIP en was het ook de eerste ISP die dat all-in-one pakket verkocht via een winkelketen.

De provider maakte naam met het aanbieden van hoge snelheden waardoor het vaak bovenaan de ranglijsten van snelste internet service providers stond. Tot tweemaal toe zette Speedlinq de toon door als eerste ISP haar snelheden te verdubbelen. Ben Woldring: "De Top-5 van goedkoopste breedband-pakketten op Internetten.nl heeft in de afgelopen jaren een aantoonbare invloed gehad op de prijsontwikkelingen van ADSL- en kabelabonnementen. Speedlinq heeft altijd het belang ingezien van de scherpste aanbieding voor de klant, waardoor zij vaak op de nummer 1 positie van onze ranglijsten stond. Dit heeft hen veel abonnees opgeleverd."  

Het opheffen van Speedlinq is onderdeel van een grotere operatie, waarmee KPN een gedeelte van haar merken onder de paraplu van Telfort verzamelt. KPN wil van Telfort een sterke prijsvechter maken die de onderkant van de telecommarkt bedient.

Ook 12Move en Tiscali zijn door KPN overgenomen. Sinds 1 november j.l. was het al niet meer mogelijk 12Move te bestellen en vanaf 15 januari zal Tiscali, dat een kleine 300.000 abonnees heeft, opgaan in Telfort. Eerder door KPN overgenomen providers werden al bij andere KPN-providers onderbracht: Freeler ging op in Het Net; Demon,  Cistron en HCCnet zijn naar XS4ALL gegaan. Door deze reductie zullen nog vijf merknamen overblijven, te weten KPN, Het Net, Planet, Telfort en XS4ALL.

Klik hier voor de INTERNETTEN.NL OVERSTAPHULP

Online aanmelden Telfort Internet

Reacties (14)

Geplaatst door: Meerdere ()

Telfort heeft Speedlinq nu overgenomen en Telfort verzekerde telkens dat het abonnement en de tarieven niet zouden wijzigen.
In de welkomsbrief van Telfort van 16 juni 2008 wordt dit weer herhaald en in juni zullen we geen rekening krijgen over juli, omdat de facturatie vloeiend over moet gaan. In juli zal er gefactureerd worden voor juli en augustus.

De factuur komt, maar nu wordt er ook 9,50 Euro per maand lijnkosten berekend en dit was ik met Speedlinq niet overeengekomen.

De bedragen zijn inmiddels van mijn bankrekening afgeschreven door automatische overschrijving, zoals bij Speedlinq gebruikelijk was.


Geplaatst door: Jeroen leenderts ()Voorheen zeer tevreden met Speedlinq, maar sinds dat zij zijn overgenomen alleen maar problemen. Vaak wegvallen van de verbinding en wat nog erger is meerdere keren extra hoge rekeningen sturen. Betaal automatisch, maar dit had ik beter niet kunnen doen. Hebben nu in de afgelopen maanden 2x grote bedragen (van 600,- en 300,-) afgeschreven. Na langdurig/meerdere malen contact met de helpdesk is het nu nog steeds niet geregeld. Ook het opzeggen/volledig om laten zetten naar Telfort is een kriem.

Tevens zouden de klanten op de hoogte gebracht worden van de voorderingen, maar niet dus. Zeer ontevreden dus nu ook over Green ISP/Speedlinq/Telfort

Geplaatst door: Thomas ()

Ik heb mijn Telfort abonnement opgezegd, per brief. Tot op heden nog niks gehoord (bijna 2 weken geleden). Bovendien beweert KPN dat mijn telefoonlijn pas opgezegd kan worden wanneer er geen ADSL meer op de lijn zit.
Ik overweeg nu toch maar telefonisch op te gaan zeggen bij Telfort. Vorige keer had ik het na 5 minuten wachten opgegeven.

Geplaatst door: M.Marinus ()

Alleen een briefje gehad verder niets wel probemen met emails verzenden,continu ellende,maar ja ga je naar een andere provider wordt die ook weer overgenomen en zo gaat dat maar door,wanneer wordt de KPN is wakker?

Geplaatst door: pietalang ()

:?bedroevend, nu weer 2 dagen zonder internet en bellen. alleen via de servicedesk een ingesproken bericht dat wegens een landelijke storing e.e.a. niet werkt.zal betaling maar eens stopzetten misschien dat er reactie komt.
we. wat een puinzooi!!

Geplaatst door: O.L ()

Ik neem aan dat de algemene voorwaarden verandert zijn. Wil dat dan niet zeggen dat per direct kunt opzeggen? Het zijn immers niet de voorwaarden toen ik mijn abonnement heb afgesloten.

Opmerking van de redactie op 20-01-2008
Zie Help & meest gestelde vragen Speedlinq: "De Algemene Voorwaarden van Telfort internet zijn op een aantal punten afwijkend van die van Speedlinq.

Deze voorwaarden zijn tot stand gekomen in samenwerking met de Consumentenbond. Indien u toch bezwaar heeft tegen deze wijzigingen dan kunt u hiervoor contact opnemen met de klantenservice via telefoonnummer 0900-7733354 (é 0,70 p/min)."
Geplaatst door: Chaosbear ()

Ik ben bijna 2 jaar klant bij hun geweest en ben erg tevreden. Vanaf dag 1 deed de verbinding het prima (beetje tricky bij een overstap maar ging helemaal goed). Na 1 jaar nog steeds zo tevreden dat ik het controact heb verlengd. Tweede jaar ook erg tevreden. Zou zo wel een derde jaarcontract willen afsluiten, maar dan kan niet meer nu ze zijn overgenomen door Telfort. Wacht wel af wat ze doen. Overigens: 1 x geen internet verbinding gehad. Was door vooraf aangekondigde (!) werkzaamheden. Een modem reset was noodzakelijk (in aankondiging was dat keurig gemeld). Super!

Geplaatst door: Laurens ()

Heb ook een jaar Speedlinq gehad. Was de goedkoopste en de verbinding was over het algemeen prima.
Gelukkig niet de dure helpdesk nodig gehad. Het risico hiervan heb ik ingecalculeerd bij het kiezen voor het abonnement.
Ik vind het idd wel erg brutaal van ze dat je alleen telefonisch mag opzeggen. Maar ook upc wil bv. dat je telefonisch opzegt. Het schijnt ermee te maken hebben dat ze om de reden kunnen vragen waarom je opzegt.
Ikzelf heb gewoon per brief opgezegd, en na 1 maand een schriftelijke bevestiging gehad. Het kan dus kennelijk toch. Mijn advies is om, vooral bij een bedrijf als Speedlinq, ruim van tevoren op te zeggen, zodat je altijd nog een aangetekende brief kunt sturen als je niet op tijd de schriftelijke (of via mail) bevestiging krijgt. Met de mogelijkheid om een wensdatum voor de aansluiting bij een andere provider aan te geven, is dit geen probleem.

Geplaatst door: Mo ()

Speedlinq is een slechte internetaanbieder! internetverbinding valt vaak weg, vooral in het weekend is het erg. Helemaal geen verbinding! En heb je weleens de voorwaarden gelezen? je kan nog niet eens via een brief opzeggen! echt een ongelofelijk bedrijf. Lees:
Wanneer u telefonisch hebt opgezegd zorgt Speedlinq ervoor dat het netwerk het ADSL signaal van de lijn afhaalt. Dit gebeurt aan het einde van de maand waarin de opzegtermijn eindigt. Speedlinq behandelt een opzegging alleen indien er geen openstaande facturen zijn.

Faxen, brieven et cetera vallen buiten de procedure en kunnen daarom niet in behandeling worden genomen.

Je ontvangt altijd een bevestiging van je opzegging in je Speedlinq mailbox.
Opzeggen kan uitsluitend telefonisch via het nummer: 0900 - 7733354 (€ 0,70 p/m)


Geplaatst door: Clément ()

Vandaag EINDELIJK een mail ontvangen van Speedlinq dat ze zijn overgenomen, dat mocht wel eens tijd worden. Ben benieuwd naar de toezegging die wordt gedaan in die mail dat de klant goed op de hoogte wordt gehouden.

Zie mail:

Geachte heer/mevrouw,

In januari 2008 is Speedlinq onderdeel geworden van Green ISP B.V. Dit
betekent dat Speedlinq B.V. als zelfstandige organisatie verdwijnt.
De verkoop van nieuwe ADSL abonnementen onder de naam Speedlinq, is per
direct gestopt. Green ISP B.V. zal de verkoop voortzetten onder de naam
Telfort Internet.

De overgang kan vanzelfsprekend vragen oproepen. Als klant van Speedlinq
blijven wij u van dienst.
U kunt via www.speedlinq.nl de My Speedlinq omgeving benaderen waar u uw
Servicepunt en webmail kunt bezoeken. Verder vindt u in deze omgeving een
overzichtelijke FAQ lijst, waar u terecht kunt met al uw vragen.
Wij houden u uiteraard op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Binnenkort
ontvangt u een brief met meer informatie. Houdt dus uw brievenbus in de
gaten.


Met vriendelijke groet


Speedlinq Klantenservice

Geplaatst door: Roelse ()

Jammer van de berichtgeving. Speedlinq heeft namelijk voor ongelofelijk veel problemen gezord, juist omdat ze gebruik maakte van de slechte lijnen van de KPN. En daardoor dus een goedkoop product aan konden bieden.
Het trieste is dat er dan positief reclame voor wordt gemaakt, omdat deze website daar ook voor wordt betaald en dat potje komt weer voort uit Speedlinq bellers naar het 0.70 p/m kostende 0900 nummer.
Ik heb zelf vaak genoeg 8 uur aan de lijn gezeten om problemen op te lossen voor mensen in mijn omgeving.
Werkelijk alles wat fout kon gaan ging fout (en de conclusie is dat dit opzettelijk gebeurde).
Aanvragen kwamen niet door. Modems werden niet of niet op tijd uitgeleverd. Vaak ombrak de juiste software in de modem.
Speedlinq bellen was daardoor een absolute ramp. Vouchers voor de teruggaaf van de actiekorting kwamen soms niet aan, of werden niet meer vergoed wegens een maximum termijn in een oorspronkelijk boekwerk aan voorwaarden.
Wachttijden van 30 minuten waren eerder regel dan uitzondering bij de klantenservice.
En het allerergste is nog wel, dat ver voor de piek van deze problemen KPN allang groothouder in aandelen was van Speedlinq.

Kortom mensen zijn tot de laatste cent uitgeknepen, om vervolgens onder een andere naam schoonschip te maken.

Niks te nadelen van Telfort, Tiscala is geweldig - maar KPN is dé katalysator voor bijna alle breedband problemen in Nederland.

Ben, bedankt voor je maatschappelijke betrokkenheid!

Geplaatst door: Sanne ()

Ook wij hebben nog geen bericht van speedlinq ontvangen.Wel hebben wij sinds vier dagen geen internet en telefoonverbinding meer omdat de modem steeds uitvalt.Bellen naar speedlinq kost 0.70 per minuut. Net weer gebeld maar opgehangen nadat gezegd werd dat de wachttijd meer dan 10 minuten bedroeg.

Geplaatst door: Clement ()

Jammer dat ik als klant van speedlinq dit moet horen via de media ipv met een schrijven van Speedlinq zelf dat ze worden overgenomen.

Geplaatst door: German ()

Eindelijk zijn we verlost van deze chaotische website.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie