Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Spectaculaire prijsverlaging Orange breedband

4 reacties

Vanaf vandaag verlaagt Orange Breedband de prijzen voor Orange ADSL Extra mét of zonder Telefonie. Voor ADSL Extra tot 20Mbit/s vraagt de aanbieder nu 15 euro per maand. Hiermee heeft Orange het scherpste aanbod van Nederland en staat deze breedbandverbinding op de eerste positie in de TOP 5 tot 20 Mb op Internetten.nl. Ook op Bellen.com voert Orange ADSL & Telefonie de ranglijst aan van de TOP 5 Internet + Bellen.

Voor 5 euro extra per maand is Orange ADSL Extra inclusief lijnhuur KPN en Telefonie Basis. Bellen overdag kost dan 2,5 cent per minuut en ‘s avonds en in het weekend is bellen naar vaste nummers geheel gratis, behalve het starttarief van 4 cent per gesprek. Voor wie liever kiest voor onbeperkt bellen, is Orange ADSL Extra & Telefonie Totaal voor 25 euro per maand de beste keuze. In dat geval betaalt u alleen het starttarief.

Scherpste aanbod 
Het scherpste aanbod met Orange ADSL Extra, dus razendsnel internetten tot 20 Mbit/s is mogelijk voor € 15 per maand. Abel Telecom zit er qua maandprijs net onder met € 14,95 per maand, maar hier komen (optionele) splitterkosten overheen waardoor deze aanbieding op de tweede plaats komt. Orange heeft de langzame verbinding (ADSL 4 Mb) overigens iets duurder gemaakt: de actieprijs van € 8,95 is verhoogd naar € 11,50 per maand. Inclusief lijnhuur KPN kost het vijf euro meer. Veel concurrenten vragen hier tien euro voor.

TOP 5 zonder vaste KPN-lijn
Wie geen vaste KPN-lijn heeft en geen eisen stelt aan internetsnelheid, is echter het voordeligst uit bij de kabelaanbieders. Zowel UPC als Ziggo (voorheen @Home, Casema, Multikabel) bieden internet voor nog geen 200 euro per jaar. U krijgt bij UPC Breedband Starter  een 384/128 kb verbinding voor 15 euro per maand, terwijl Ziggo voor 1,6/0,5 mb € 19,95 vraagt, waarbij de eerste 2 maanden gratis zijn. Hierna bent u het voordeligst uit met Orange ADSL 4 Mb* voor € 16,50. In verhouding kun je dan natuurlijk veel beter Orange ADSL Extra* nemen. Voor een paar euro meer heb je dan een (tot) 5x zo'n snelle verbinding!  Voor diezelfde snelheid en prijs kun je overigens ook terecht bij Telfort  en Alice met het voordeel van een vaste lage prijs, ook na het eerste jaar!

Totaaloverzicht ADSL producten van Orange

ADSL van Orange zonder vast KPN telefoonabonnement snelheid    normale maandprijs actieprijs
1ste jaar
Orange ADSL  4 Mb  € 17,95   € 11,50
Orange ADSL*  4 Mb  € 27,90   € 16,50
Orange ADSL &  Telefonie Basis*  4 Mb  € 29,90  € 17,50
Orange ADSL &   Telefonie Totaal*  4 Mb  € 34,90  € 22,50
Orange ADSL Extra  tot 20 Mb  € 23,95  € 15,00
Orange ADSL Extra*  tot 20 Mb  € 33,90  € 20,00
Orange ADSL Extra  & Telefonie Basis*  tot 20 Mb  € 34,90  € 20,00
Orange ADSL Extra   & Telefonie Totaal*  tot 20 Mb  € 39,90  € 25,00
* inclusief lijnhuur KPN

Aanpassing in dekking Orange ADSL in Nederland
Op dit moment is Orange ADSL in vrijwel heel Nederland beschikbaar. Hiervoor maakt Orange ADSL gebruik van twee netwerken, namelijk van het eigen Orange-netwerk en van het KPN netwerk. Dit houdt in dat in de gebieden waar het eigen netwerk van Orange niet beschikbaar is,  klanten worden aangesloten via het KPN netwerk.

Vanaf 20 mei zal Orange echter geen gebruik meer maken van het KPN-netwerk. Dit betekent dat mensen die buiten het Orange netwerk vallen vanaf die datum geen gebruik meer kunnen maken van de diensten van Orange ADSL. Wel zullen alle bestaande klanten die gebruik maken van Orange ADSL via het KPN netwerk hun ADSL verbinding gewoon blijven behouden. Dit geldt ook voor alle bestaande Orange klanten die momenteel nog een Orange Go/ Lite/ Basic of Plus abonnement hebben. Deze groep kan altijd overstappen naar Orange ADSL of ADSL Extra mét of zonder Telefonie op voorwaarde van beschikbaarheid. 

Naar eigen zeggen heeft het Orange netwerk in heel Nederland nog steeds een ruime dekking. Middels de postcodecheck kunt u controleren of uw postcode tot het eigen Orange netwerk behoort.

Reacties (4)

Geplaatst door: MarkBM ()

Jammer alleen dat de lage kosten alleen voor het eerste jaar zijn. Dat dwingt je weer te moeten dreigen met opzeggen wil je deze lage kosten ieder jaar behouden.

Heb meer waardering voor ISP`s die gewoon lekker duidelijk zijn, zoals Alice en Telfort. Geen xtra kosten na het eerste jaar, lekker onbezorgd goedkoop kunnen internetten. 🙂

Wel de ervaring dat Orange bij mij een goede provider was. Werkte altijd en stabiele hoge snelheid.

Geplaatst door: MarkBM ()

Jammer alleen dat de lage kosten alleen voor het eerste jaar zijn. Dat dwingt je weer te moeten dreigen met opzeggen wil je deze lage kosten ieder jaar behouden.

Heb meer waardering voor ISP`s die gewoon lekker duidelijk zijn, zoals Alice en Telfort. Geen xtra kosten na het eerste jaar, lekker onbezorgd goedkoop kunnen internetten.

Wel de ervaring dat Orange bij mij een goede provider was. Werkte altijd en stabiele hoge snelheid. 🙂

Geplaatst door: Tsjappie ()

Leuk allemaal die `snelle` ADSL-verbindingen, maar in de praktijk mag je blij zijn als je de helft haalt, erg vaak zelfs maar een ruime 4 Mb. En op een max. van 1024 mb upload zit ik echt niet meer te wachten.
De levenscyclus van ADSL raakt op zijn einde. Hoogste tijd voor glasvezel of eurodocsis 3.0 op de kabel.

Geplaatst door: Laurens ()

Er kan er maar één écht de goedkoopste zijn met een 20mb-abonnement, en dat is al tijdenlang Compuserve met 20mb + telefonie (gratis onbeperkt bellen naar vaste nummers, geen starttarief) voor 14.95 euro/maand.

En dit is al tijdenlang zo, ook al komt dit abonnement niet terug in de overzichten van `Ben`.Verder hanteert Orange de voorwaarde dat je pas mag opzeggen aan het einde van de kalendermaand waarin één jaar is vestreken. Dit betekent dat je contract tot één maand langer kan duren dan 12 maanden, en in de extra periode betaal je het reguliere tarief.Een dergelijke adder zit bij veel providers onder het gras. Vaak hanteren ze een opzegtermijn van 1 maand die bovenop de 12 maanden geteld moet worden. Speedlinq hanteert (hanteerde) een combinatie van bovenstaande twee adders (opzeggen pas mogelijk na 13 maanden + het moet aan het einde van een kalendermaand zijn). In de extra periode betaal je bij al deze providers de normale, meestal duurdere tarieven. Dit wordt niet meegenomeen in de prijvergelijkingen.Compuserve is wat dit betreft gewoon duidelijk: hier duurt het contract ook echt maar 12 maanden en niet langer.Opmerking van de redactie op 21-05-2008
Compuserve rekent de kosten van de telefoonlijn niet mee in de abonnementskosten, maar geeft deze apart aan. Inclusief de 9,95 die dat extra per maand kost brengt dat hun `platina en telefonie` pakket op dit moment op de 13e plek in onze overzichten.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie