Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Sony Ericsson Xperia X1 met Windows

Ook Sony Ericsson laat zich niet onbetuigd op de telecombeurs in Barcelona. De mobieltjesfabrikant onthult er maar liefst 7 nieuwe modellen, waarvan de Xperia X1 het meest opmerkelijke toestel. We zullen nog even op z'n komst moeten wachten, want dit model is pas leverbaar vanaf het tweede halfjaar van 2008.

De X1 is een een licht gebogen slidertelefoon, ontworpen voor de groeiende behoefte aan hoogwaardige alles-in-één mobiele toepassingen. Sony Ericsson speelt met deze nieuwe lijn in op de groeiende vraag naar mobiel internet en multimedia entertainment.

Opvallend is de keuze voor Windows Mobile als besturingssysteem. Tot nu toe waren alle toestellen gebaseerd op de software van Symbian, een ontwikkelaar waarin de fabrikant een groot belang heeft. Nokia is met bijna 48 procent de grootste aandeelhouder. 

Op vragen van journalisten of Sony Ericsson naar ‘de vijand’ is overgelopen werd geantwoord dat de ontwikkelaars per toestel kijken welke software de beste gebruikservaring biedt. 

Van alle mobiele telefoons op de markt is circa 65 procent gebaseerd op Symbian, 12 procent op Microsofts Windows en 11 procent op de software van Research in Motion, de maker van de populaire Blackberry. Microsofts besturingssysteem is blijkbaar beter geschikt voor een hoogwaardige alles-in-één mobiele toepassing. 

Met Windows Mobile, de hoogste datasnelheid (HSDPA/HSUPA) en ondersteuning voor WiFi kan je ook onderweg altijd efficiënt werken, maar ook genieten van je favoriete entertainment.  Met de aGPS vind je overal de weg, zo prijst de fabrikant het toestel aan. 

De Xperia X1 verbergt achter het aanraakscherm een volledig QWERTY-toetsenbord voor het typen van mails en langere documenten. Toch is het een redelijk handzaam toestel gebleven. Op de voorkant zitten paar kunstzinnige driehoekige toetsen. Het toestel is overigens op meerdere manieren te bedienen. Zo kun je navigeren met het aanraakscherm, het volledige QWERTY-toetsenbord, de vierstandentoets of de optionele joystick.

Bekijk hier alvast korte impressie van de Xperia X1. Volledige specificaties van de X1 vind je binnenkort op Bellen.com bij de Toestelwijzer. Hier kun je SE-toestellen vergelijken en bestellen die al wel op de markt zijn, zoals de K850i, de K770i of de W910i!

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie