Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!
Vergelijk en kies de beste deal

Sony lenscamera voor elke smartphone

door Jeanet Woldring

Eind deze maand komt Sony met een lenscamera geschikt voor iedere smartphone. De eerste échte camera voor je smartphone, waardoor je professioneel kunt fotograferen, aldus deze fabrikant. Er hangt wel een prijskaartje aan: 450 euro voor de Sony QX100 en 199 euro voor de QX10. 

Verbinding met elke smartphone
De camera's zonder scherm gebruiken een mobieltje als interface en zijn eenvoudig op elke smartphone aan te sluiten. Ze zien er weliswaar uit als losse lenzen, maar zijn volwaardige camera's, met eigen beeldprocessor en geheugen in de vorm van een memory stick of microSD-kaart. 

Aan de achterkant van de camera's zit een speciale beugel die het bevestigen aan zowel Android-toestellen als iPhones makkelijk maakt. Met een bijbehorende app kunnen gebruikers de camera via hun smartphone bedienen. 

Coming soon en Coming Zooooom
Hoewel iedere smartphone tegenwoordig standaard een ingebouwde camera heeft, kunnen ze kwalitatief  nogal verschillen. De Sony Xperia Z1 die begin september verscheen, beschikt over een 20 megapixels camera. 

Nokia maakt het nog doller met de Lumia 1020. Volgens de fabrikant de ultieme camerasmartphone met 41 megapixels waardoor zoomen een nieuw begrip wordt... Woensdag 25 september wordt bekend gemaakt wanneer dit toestel in Nederland verkrijgbaar zal zijn.

Sony QX100
De QX 100 lenscamera beschikt over 20,2 megapixel en is vier keer groter dan de sensor in veel digitale camera's. Het is mogelijk om gedetailleerde beelden vast te leggen met weinig licht. Via het touchscreen scherm van je smartphone bepaal je het diafragma, belichtingscompensatie en stand van de camera. Vanaf eind september is de lens verkrijgbaar in de kleur zwart voor een adviesprijs van 450 euro.

Sony QX10
De QX10 lenscamera beschikt over een 18 megapixel camera met een 10x optische zoom. De Optical SteadyShot met Active mode vermindert bewegende beelden bij het filmen. De QX10 is net als de QX 100 vanaf september verkrijgbaar in de kleuren zwart of wit/goud voor 199 euro.

Kijk voor meer kenmerken en specificaties van de lenscamera’s op Sony.nl 

Gepubliceerd: maandag 23 september 2013
Geactualiseerd: dinsdag 9 juni 2020

Jeanet Woldring
Jeanet Woldring Algemeen directeur

Jeanet Woldring is ruim 20 jaar als directeur verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Ze is eindredacteur van de content, nieuws- en persberichten op de Bencom websites. Jeanet is gespecialiseerd in het onafhankelijk vergelijken van telecom, energie en verzekeringen voor zowel de zakelijke als consumentenmarkt. Door jarenlange ervaring heeft ze een brede kennis van de ontwikkeling van deze geliberaliseerde markten en schrijft er ook regelmatig over.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Laatste nieuws

Vergelijk en kies de beste deal

Op Bellen.com vergelijken we gratis alle Sim Only pakketten en providers. Geef aan wat je belangrijk vindt, wij zetten dat op een rijtje. Dan kun jij gemakkelijk een keuze maken.

Navigatie