Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Sneller van mobiel belcontract af

door Jeanet Woldring

Consumenten kunnen per 1 juli sneller van het contract voor hun mobiel af. Na de eerste contracttermijn moeten belbedrijven een opzegtermijn van een maand hanteren. Een wijziging van de Telecomwet maakt dit mogelijk.*

De opzegtermijn geldt van dag tot dag: opzeggen op 6 september betekent, beëindiging voor 6 oktober. Nu een aantal belbedrijven hun tarieven voor nieuwe klanten verhoogt, raadt toezichthouder Opta consumenten aan abonnementen kritisch te vergelijken. Ook staatssecretaris Frank Heemskerk meent dat een prijsvergelijking mensen veel geld kan schelen, schrijft het Nederlands Dagblad. 

De krant vervolgt: "De stijging van de kosten van mobiel bellen komt door de introductie van aansluitkosten en door het naar boven afronden van gesprekken. Dat laatste gebeurt overigens niet bij bestaande klanten, benadrukken Vodafone en KPN (Hi, Telfort, Debitel).

Vergelijkingssite Bellen.com. heeft berekend dat als de gespreksduur altijd naar boven wordt afgerond een beller die honderd minuten telefoneert gemiddeld 130 belminuten kwijt is. Directeur Ben Woldring van de site juicht het besluit toe om de opzegtermijn te verkorten tot een maand. ,,Dit maakt het makkelijker om over te stappen naar de voor jou voordeligste aanbieder."

 

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie