Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Snel overstappen met nummerbehoud

door Jeanet Woldring

Overstappen naar een ander telefoonbedrijf met behoud van het nummer moet binnen een enkele werkdag kunnen. Dit is een van de telecomvoorstellen van EU-commissaris Viviane Reding. 

Nu duurt het gemiddeld acht dagen voordat de telecombedrijven een abonnee overzetten met behoud van zijn vaste of gsm-nummer. In Australië kan het binnen twee uur. In Europa zouden we dat dus echt binnen een dag moeten kunnen volgens Reding. Europarlementslid Visser steunt het plan, hoewel hij vindt dat het in Nederland al niet slecht is geregeld.

Telecomvoorstellen
Het pakket telecomvoorstellen bevat ook het plan dat internetaanbieders hun klanten verplicht moeten waarschuwen hoe ze hun internetgegevens kunnen beschermen. Dat kreeg ook veel steun van parlementsleden: de Brit Malcolm Harbour stelde zelfs voor dat de bedrijven ook waarschuwen tegen mailtjes waarin medicijnen worden aangeboden.

Verder moeten er meer frequenties beschikbaar komen voor nieuwe toepassingen, zoals digitale tv. De CDA'er Visser wil daarbij de huidige omroepen meer beschermen.

Omstreden voorstel is de oprichting van een Europese toezichthouder op de telecommarkt. Vooral Nederland heeft laten weten zo'n nieuwe instantie overbodig te vinden.

Het parlement stemt 23 september over het pakket voorstellen. Op 27 november vergaderen ministers van de EU-landen, waarna een EU-akkoord mogelijk is.

Zie ook: Overstap informatie  Nummerbehoud informatie  Opzeghulp

Bron: Nu.nl

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie