Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Sms`je vliegt goedkoper over de grens

door Jeanet Woldring

Sms'en vanuit een ander EU-land wordt met ingang van woensdag 1 juli fors goedkoper. De EU-landen hebben de telefoonbedrijven daartoe gedwongen door een maximumprijs op te leggen.

Een sms-bericht vanaf bijvoorbeeld een Spaans strand of Franse camping naar Nederland kost daardoor nog circa 13 cent in plaats van de huidige ruim 30 cent.

Internationale gsm-gesprekken worden ook goedkoper. De al bestaande EU-prijslimiet voor internationale mobiele gesprekken daalt enkele centen naar circa 51 cent inclusief btw.

Voordeel is ook dat telecombedrijven niet langer de gesprekstijd omhoog mogen afronden op de minuut.

De komende jaren wil de EU de prijzen verder verlagen. Volgens Brussel maken de telecombedrijven nog steeds hoge winsten op internationale mobiele gesprekken, zogeheten roaming.

Kijk, voor u naar het buitenland gaat, goed na op Vakantiebellen.com op welke landen de tariefsverlaging  van toepassing is. Deze landen verschillen namelijk per provider. Zo gelden bij sommigen dezelfde lage tarieven voor niet EU-landen als Zwitserland en Noorwegen. Let echter goed op wanneer u naar Turkije gaat. Dit is bij de meeste providers een duur vakantieland om te bellen! En... zet uw voicemail voor vertrek uit. In tegenstelling tot sommige berichten wordt het ontvangen en beluisteren van voicemailberichten in het buitenland niet gratis per 1 juli aanstaande.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie