Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Sms met Orange nu ook voordelig

Orange werpt zich eveneens in de sms-tarievenstrijd. Begin deze week zijn de sms-prijzen voor Orange Smart drastisch verlaagd. T-Mobile is tot dusver de enige mobiele aanbieder die zich nog afzijdig houdt van de sms-prijzenslag, waarmee KPN in juni begonnen is. 

Met Smart, de slimme prepaid, zoals de belvorm door Orange genoemd wordt, kan men voortaan voor acht cent een bericht versturen. Voorheen kostte het tweeëntwintig cent per sms'je. Bij Orange Smart wordt het beltegoed maandelijks automatisch  opgewaardeerd. Men kan voor de hoogte van het bedrag kiezen uit vijf, tien of vijftien euro. Des te hoger het opwaardeerbedrag, des te lager de tarieven. Zo kan men nu  een sms bericht versturen  vanaf acht cent. Afhankelijk van het maandelijkse opwaardeerbedrag zijn de tarieven als volgt:  

 Orange Smart  €5  €10  €15
 sms per bericht  €0,12  €0,10  €0,08

Voor  Ready, de standaard prepaidvorm van Orange en voor Free abonnees gelden nog de oude sms-tarieven. Dat betekent dat 'gewone' of 'minder slimme' Orange prepaidbellers €0,23 per bericht betalen en abonnees één cent goedkoper uit zijn.

Overigens kunnen alle Orange bellers, dus zowel Smart, Ready als Free klanten, helemaal voor niks sms'en tijdens de zogeheten 'Orange SMS Weekenden'! Dat wil zeggen ieder weekend in augustus, september en oktober kan men gratis berichten versturen. Deze actie geldt niet voor het versturen van sms'jes vanuit het buitenland en sms diensten. Uiteraard evenmin voor commercieel gebruik en spamming via sms.

In de tariefvergelijking op Bellen.com vindt u Orange Smart niet bij de prepaid-vergelijking, maar bij het overzicht van de abonnementen. Smart is weliswaar geen abonnementsvorm, maar vanwege het feit dat er maandelijks een vast bedrag betaald moet worden, is hiervoor gekozen.
  

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie