Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Sms-filter voor mobieltje

Mobiele bellers kunnen zich binnenkort makkelijker afmelden voor sms-abonnementen. Door aanmelding bij een online-register kunnen zij van ongewenste diensten verlost raken.

Zo kunnen ouders bijvoorbeeld een abonnement voor hun kinderen afsluiten en aangeven dat die geen berichten willen ontvangen over ringtones waar dure diensten aan vast blijken zitten.

Aanbieders van mobiele telefonie komen vanaf volgende maand met een eigen gedragscode over betaaldiensten na honderden klachten van mobiele bellers daarover. Daarin is onder meer afgesproken dat er een sms-filter komt, waar consumenten kunnen aangeven welke diensten zij niet willen ontvangen. Staatssecretaris Heemskerk van Economische Zaken is blij met de gedragsregels.Hij had om aanscherping van de oude code gevraagd.

De nieuwe gedragscode is nodig omdat veel consumenten zich niet bewust zijn van de gevolgen van het afsluiten van een sms-abonnement. Gebruikers realiseren zich vaak niet dat ze een abonnement afsluiten en tegen welke kosten.

Begin april treedt de nieuwe code, die door alle operators, service providers en SMS-dienstverleners ondertekend zal worden, naar verwachting in werking. Op 1 juli zal het sms-diensten filter waarschijnlijk gereed zijn. De Consumentenautoriteit en OPTA kunnen optreden tegen individuele bedrijven die de wettelijke regels overtreden.

 
 
 

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie