Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Sms-dienst voor culturele uitstapjes

Wie in een onbekende buurt in Nederland iets cultureels wil bezoeken, kan daarvoor zijn mobiele telefoon gebruiken. Het intoetsen van een code is voldoende om een sms’je met informatie te krijgen over het dichtstbijzijnde monument, museum of cultureel evenement. De dienst is voorlopig alleen beschikbaar voor Vodafone-abonnees.

Het digitale cultuuradvies is een initiatief van de internetbedrijven ZaPPWeRK en SURFnet in samenwerking met Vodafone. De Rijksdienst voor de Monumentenzorg, de Nederlandse Museumvereniging en de Rijksdienst voor Oudheidkundig Bodemonderzoek hebben de gegevens aangeleverd voor de database met tienduizenden culturele adressen.

Abonnees van Vodafone die het woord 'monument' of 'museum' naar een speciaal, verkort nummer sturen, krijgen een sms-bericht terug met daarin gegevens over het dichtstbijzijnde monument of museum: adres, telefoonnummer, (eventueel) openingstijden en korte informatie. De gebruiker kan er dan voor kiezen om meer informatie te achterhalen of de locatie te bezoeken. Vodafone live! gebruikers kunnen via een menu navigeren naar de dichtsbijzijnde musea of monumenten. Deze worden in een lijst weergegeven. Klikt men een locatie aan dan wordt het direct op een kaartje weergegeven en wordt de route er naar toe vermeld. Dit is mogelijk doordat de zogeheten routeplanner 'Streetguide' beschikbaar is op Vodafone live!. Het project is overigens ook toegankelijk voor bezitters van een laptop met wifi-verbinding of een PDA.

De initiatiefnemers willen het project in 2005 nog aanzienlijk uitbreiden met allerlei andere serviceberichten.  In de toekomst moeten ook abonnees van andere telecombedrijven de dienst kunnen gebruiken. Wie mee wil doen aan de proefperiode kan zich opgeven via www.cultuurindebuurt.nl/.

Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie