Onafhankelijk advies, de beste keuze
Ben Woldring
Ook bekend van Gaslicht.com!

Terug naar het nieuwsoverzicht

Smart Platinum 7: 1e virtualreality-smartphone van Vodafone

door Jeanet Woldring

Vodafone Smart Platinum 7-achterkant.jpgVodafone Smart Platinum7.jpgVodafone introduceert vandaag de Smart Platinum 7, de eerste virtualreality-smartphone van de provider. De telefoon ondersteunt 4G+ en heeft een eigen VR-headset. 

VR virtualreality-headset

De Smart VR virtualreality-headset, speciaal gemaakt voor de Smart Platinum 7, moet je er als los accessoire bijkopen. Het toestel heeft een dun frame van glas en aluminium, een 2K amoled-scherm, een 16 megapixel hoofdcamera en een 8 megapixel selfiecamera. Beide camera's hebben een flitser en een knop om de camera sneller op te starten.  

Elegant ontwerp

“Bij het ontwerpen van de Vodafone Smart Platinum 7 lag onze focus vooral op elegantie”, zegt Daniel Schubert, hoofdontwerper bij Vodafone. “Het toestel is zeer dun, minder dan 7 millimeter, en heeft zeer sterk Gorillaglas op de voor- en achterkant. De aluminium body is van dezelfde kwaliteit die onder andere wordt gebruikt voor vliegtuigen.”

Verdere specificaties

De Vodafone Smart Platinum 7 is verder voorzien van een Octa-core-processor ondersteund door 3 GB werkgeheugen. Het toestel heeft 32 Gigabyte opslaggeheugen dat met een SD-kaart kan worden uitgebreid tot 128 GB. Volgens de provider hoeft de smartphone niet iedere dag -maar om de 2 dagen- aan de oplader vanwege een batterij van 3.000 milliampère per uur (mAh). Met de Quick Charge-optie kan de telefoon binnen 30 minuten volledig worden opgeladen. Aan de achterkant bevindt zich een vingerafdruksensor en aan de voorzijde horizontale stereospeakers.

Het allereerste Vodafone-toestel, de Vodafone 710, werd bijna 10 jaar geleden geïntroduceerd. Tegenwoordig bestaat het scala toestellen van Vodafone uit 3G- en 4G-smartphones, tablets, mobiele dataproducten en breedbandrouters. 

Prijs

De Smart Platinum 7 is bij Vodafone los te koop voor 399 euro. De Vodafone Smart VR headset moet je er los bijkopen voor 29,95 euro. De VR-apps zijn te verkrijgen via de Google Play Store.

Jeanet Woldring

Algemeen directeur
Jeanet Woldring
Ik ben Jeanet, vanaf 2000 werkzaam als directeur voor Bencom, het bedrijf achter Gaslicht.com en Energiewereld.nl. In het Noord-Groningse Usquert is het allemaal begonnen met Bellen.com. Mijn passie is een bijdrage te leveren aan de beste vergelijkingssites op het gebied van telecom, internet, energie, hotelbranche en verzekeringen. Onafhankelijkheid, betrouwbaarheid en transparantie is mijn credo.
Dit nieuwsbericht is ouder dan een jaar. Je kunt daarom niet meer reageren.

Navigatie